Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Implantti puuttuvan hampaan tilalle

Hammasimplantti on leukaluuhun kiinnitettävä, titaanista valmistettu keinojuuri. Siihen voidaan kiinnittää kruunu, eli implanttihammas.
Implanttiin voidaan kiinnittää myös hammassilta. Hammassiltaan voi tehdä implanttihampaita, mikäli suusta puuttuu useita hampaita.  Puuttuva hammas voi herkästi aiheuttaa ongelmia muussa hampaistossa, siksi on tärkeää korjata tilanne mahdollisimman pikaisesti. Maksuttomassa implanttikonsultaatiossa kartoitetaan implanttihoidon soveltuvuus yksilöllisesti.

Miksi implantti on kannattava sijoitus?

Hampaan puuttuminen voi aiheuttaa ajan myötä monia terveydellisiä ongelmia. Ruoan pureskelu voi tuntua vaikealta, ja äänteitä on hankala muodostaa. Usein hampaan puuttuminen merkitsee myös esteettistä haittaa, jos hammas on lähtenyt näkyvältä alueelta. Muut hampaat joutuvat lisärasitukseen ja kuluvat voimakkaasti purennan ollessa epätasapainossa. Epätasapainoinen purenta aiheuttaa usein päänsärkyä ja kipeytymistä muissa hampaissa. Hampaan puuttuminen voi herkästi aiheuttaa muiden hampaiden liikkumista, jolloin muutokset näkyvät vastakkaisissa tai vierekkäisissä hampaissa. Mitä nopeammin puuttuva hammas korvataan, sitä varmemmin vältetään muutoksen aiheuttamat ongelmat muussa hampaistossa. Hammasimplantti näyttää ja tuntuu kuin oikealta hampaalta. Hammasimplantti on kannattava sijoitus, sillä hyvin hoidettuna hammasimplantti voi kestää koko eliniän ajan. Ammattilaisemme kertovat aina kattavat kotihoito-ohjeet turvaamaan onnistunut paraneminen ja implantin pitkäikäisyys oikean hoidon avulla.

Millainen on Hyggalla käytettävä Xive- implantti?

Xive-implantti on saksalainen, laadukas ja aikaa kestävä implantti.  Valmistaja Dentsply Sirona Implants antaa implanttijärjestelmilleen elinikäisen takuun.
Implantti antaa vapauden valita haluttu hoitotapa, oli sitten kyseessä tilanne pienimmästä hampaan puutosaukosta täysin surkastuneeseen, hampaattomaan leukaan. Se pystytään asentamaan  niin kovaan kuin pehmeään luuhun, yksi- tai kaksivaiheisella tekniikalla, välittömällä tai viivästetyllä rasituksella. Implantti mukautuu kirurgian ja protetiikan vaatimuksiin sen mukaan, millaista kliinistä lähestymistapaa halutaan hammasimplanttihoidossa käyttää.

Tämän lähestymistavan tueksi Xive tarjoaa:

 • erinomaisen ja hellävaraisen tiukkuuden tiiviissä luussa, vakaan ja varman kiinnityksen pehmeässä luussa
 • sisäisen kuusiokololiitoksen, joka mahdollistaa selkeän ja tarkan jatkeiden asennuksen
 • monipuolisen valikoiman implantteja, mukaan lukien kapeat, leveät ja ientason vaihtoehdot

Miten prosessi etenee, kun päätän hankkia hammasimplantin?

 1. Varaa aika hammaslääkärin maksuttomaan implanttikonsultaatioon ajanvarauskalenterista/soittamalla/chatissa.
 2. Hammaslääkäri arvioi implanttihoidon sopivuuden tutkimalla suun perusteellisesti sekä ottamalla röntgenkuvan. Hammasimplantti voidaan asentaa vain terveeseen suuhun, joten suu tulee hoitaa kuntoon ennen hoidon aloittamista. Hammasimplantin sopiessa laaditaan yksilöllinen hoitosuunnitelma aikatauluineen.
 3. Hammasimplantti asennetaan pienellä leikkauksella leukaluuhun paikallispuudutuksessa. Implantin annetaan luutua leukaluuhun alaleuassa 3 kuukauden ja yläleuassa 6 kuukauden ajan.
 4. Luutumisajan jälkeen on jäljennöskäynnin aika. Jäljennöskäynnillä hammaslääkäri ottaa jäljennöksen kruunun valmistamista varten.
 5. Uuden hampaan väri valitaan yhdessä asiakkaan mieleiseksi.
 6. Hammaskruunu valmistetaan ja se asennetaan noin 10 päivää jäljennöskäynnin jälkeen.
 7. Asennuksen jälkeen hammaslääkäri antaa kattavat kotihoito-ohjeet implantin hoitoa varten.
 8.  Jälkitarkastuksessa varmistetaan kaiken olevan kunnossa.

 

 

 

 

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma,ke klo 10:15-18:00, ti,to ja pe klo 08:15-16:00 sekä la klo 9:15-15:00.

(09) 58 400 300

Tee Hygga Hymy-sopimus

Hammashoitoa kk-maksulla

Lue lisää