Siirry sisältöön

Hampaiden kuvantaminen ja röntgenpalvelut

Kuvantaminen

Hampaiden ja kasvojen alueen röntgentutkimus eli kuvantaminen on hammaslääkärille tärkeä apuväline diagnosointiin ja hoidon seurantaan. Silloin, kun tarvitaan tietoa koko hampaiston tilasta, voidaan ottaa ortopantomografia, joka on koko hampaiston ja leuan röntgenkuva. Yksittäisten hampaiden kuvantamiseen käytetään sekä bitewingkuvausta että periapikaalikuvausta.

Hammaslääkäri tekee päätöksen röntgentutkimuksen tarpeellisuudesta. Juurihoitoa, hampaan poistoa ja implanttihoitoa ei kuitenkaan voi tehdä ilman tuoretta röntgenkuvaa. Koko leuan röntgenkuva kannattaa otattaa hammastarkastuksen yhteydessä vähintään kerran viidessä vuodessa mahdollisten piilevien tulehdusten paikallistamiseksi.

Hammaslääkärin tekemät röntgentutkimukset kohdistuvat rajatulle alueelle, ja niistä aiheutuu vain hyvin pieni säteilyannos. Röntgentutkimuksessa suojataan kaulan kohdalla sijaitseva kilpirauhanen suojalla. Kuvaus kestää vain 5–10 minuuttia, ja on asiakkaalle vaivaton. Potilaan tulee seistä paikallaan röntgenlaitteen edessä ja purra hampaitaan yhteen purentakappaleeseen. Röntgenlaite pyörii pään ympärillä ja ottaa kuvat. Hammaslääkäri kertoo löydöksistä potilaalle samalla käynnillä. Panoraamakuvaa suositellaan otettavaksi 5–10 vuoden välein, jos hammaslääkäri näkee tämän tarpeelliseksi suun yleistilan selvittämiseksi.

Diagnocam-kuvantaminen löytää karieksen

Hyggalla on käytössä myös täysin uudenlainen DIAGNOcam-kariesdiagnostiikkakamera. DIAGNOcam löytää karieksen eli hammasreiän ilman röntgensäteilyä. Laitteen avulla voidaan määrittää tarkasti, mitkä ovat ne kiilteessä olevat muutokset, joita voidaan seurata, mutta ei turhaan paikata. Asiakas saa kaikki löydökset kuvana nähtäväksi. Asiakas sopii yhdessä hammaslääkärin kanssa tarvittavista hoitotoimenpiteistä ja seurannasta. DIAGNOcamin käyttö ei aiheuta lisäkustannuksia, vaan se sisältyy normaaliin suun perustutkimukseen.

Kuvantaminen

Miksi Hygga?

Hyggan tarjoamissa hammashoidon palveluissa ovat keskiössä asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi, hammaslääkärikäynnin mukavuus ja ajankäytön kiireettömyys.

Iloiset suun terveydenhuollon ammattilaisemme ovat aina valmiita auttamaan sinua yksilönä. Hammaslääkärikäyntiä ei tarvitse siis jännittää, koska tavoitteenamme on, että käyntisi olisi mahdollisimman mukava. Sinulla on aina mahdollisuus keskustella ja tuoda esille omat toiveesi ja kysymyksesi. Meillä on aikaa sinulle ja suusi terveydelle uudenaikaisen ajanvarausjärjestelmämme ansiosta.

Hygga sijaitsee loistavalla sijainnilla Helsingin Kampissa. Pääset paikalle helposti niin junalla, metrolla, bussilla, ratikalla, autolla kuin myös kävellen. Myös ajanvaraus on helppoa ja nopeaa! Voit varata ajan joko verkossa, puhelimitse (09) 58 400 300 tai paikan päällä (Kampinkuja 2, Sähkötalon 2. krs).

Löydät Hygga-klinikan myös Facebookista ja Instagramista.

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma,ke klo 10:15-18:00, ti,to ja pe klo 08:15-16:00 sekä la klo 9:15-15:00.

(09) 58 400 300

Hallinnoi Hymy-sopimusta

Kirjaudu sisään tai tilaa uusi sopimus!

Katso lisää täältä!