Siirry sisältöön

Hampaiden kuvantaminen ja röntgenpalvelut

Hampaiden ja kasvojen alueen röntgentutkimukset ovat hammaslääkärille tärkeä apuväline diagnosointiin ja hoidon seurantaan. Silloin kun tarvitaan tietoa koko hampaiston tilasta, voidaan ottaa ortopantomografia eli koko hampaiston ja leuan röntgenkuva. Yksittäisten hampaiden kuvantamiseen käytetään sekä bitewing- että periapikaalikuvausta. Hammaslääkärin tekemät röntgentutkimukset kohdistuvat rajatulle alueelle ja niistä aiheutuu vain hyvin pieni säteilyannos.

Hammaslääkäri tekee päätöksen röntgentutkimuksen tarpeellisuudesta. Juurihoitoa, hampaan poistoa ja implanttihoitoa ei kuitenkaan voi tehdä ilman tuoretta röntgenkuvaa. Koko leuan röntgenkuva kannattaa ottaa hammastarkastuksen yhteydessä vähintään kerran viidessä vuodessa mahdollisten piilevien tulehdusten paikallistamiseksi.

Diagnocam löytää karieksen

Hyggalla on käytössä myös täysin uudenlainen DIAGNOcam-kariesdiagnostiikkakamera. DIAGNOcam löytää karieksen, eli hammasreiän, ilman röntgensäteilyä. Laitteen avulla voidaan määrittää tarkasti mitkä ovat ne kiilteessä olevat muutokset, joita voidaan seurata, eikä turhaan paikata. Asiakas saa kaikki löydökset kuvana nähtäväksi ja sopii yhdessä hammaslääkärin kanssa tarvittavista hoitotoimenpiteistä ja seurannasta. DIAGNOcamin käyttö ei aiheuta lisäkustannuksia, vaan se sisältyy normaaliin suun perustutkimukseen.

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma,ke klo 10:15-18:00, ti,to ja pe klo 08:15-16:00 sekä la klo 9:15-15:00.

(09) 58 400 300

Tee Hygga Hymy-sopimus

Hammashoitoa kk-maksulla!

Lue lisää