Siirry sisältöön

Hampaiden kuvantaminen ja röntgenpalvelut

Kuvantaminen

Hampaiden ja kasvojen alueen röntgentutkimus eli kuvantaminen on hammaslääkärille tärkeä apuväline diagnosointiin ja hoidon seurantaan. Silloin, kun tarvitaan tietoa koko hampaiston tilasta, voidaan ottaa ortopantomografia, joka on koko hampaiston ja leuan röntgenkuva. Yksittäisten hampaiden kuvantamiseen käytetään sekä bitewingkuvausta että periapikaalikuvausta.

Kuvantaminen prosessina

Miksi kuvantaminen on hyödyllistä? Hammaslääkäri tekee päätöksen röntgentutkimuksen tarpeellisuudesta. Juurihoitoa, hampaan poistoa ja implanttihoitoa ei kuitenkaan voi tehdä ilman tuoretta röntgenkuvaa. Koko leuan röntgenkuva kannattaa otattaa hammastarkastuksen yhteydessä vähintään kerran viidessä vuodessa mahdollisten piilevien tulehdusten paikallistamiseksi.

Mitä kuvantamisessa tapahtuu? Hammaslääkärin tekemät röntgentutkimukset kohdistuvat rajatulle alueelle, ja niistä aiheutuu vain hyvin pieni säteilyannos. Röntgentutkimuksessa suojataan kaulan kohdalla sijaitseva kilpirauhanen suojalla. Kuvaus kestää vain 5–10 minuuttia, ja on asiakkaalle vaivaton. Potilaan tulee seistä paikallaan röntgenlaitteen edessä ja purra hampaitaan yhteen purentakappaleeseen. Röntgenlaite pyörii pään ympärillä ja ottaa kuvat. Hammaslääkäri kertoo löydöksistä potilaalle samalla käynnillä.

Kuinka usein hampaisto kannattaa kuvantaa? Panoraamakuvaa suositellaan otettavaksi 5–10 vuoden välein, jos hammaslääkäri näkee tämän tarpeelliseksi suun yleistilan selvittämiseksi.

Kuvantaminen

Miksi Hygga?

Hyggan tarjoamissa hammashoidon palveluissa ovat keskiössä asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi, hammaslääkärikäynnin mukavuus ja ajankäytön kiireettömyys.

Iloiset suun terveydenhuollon ammattilaisemme ovat aina valmiita auttamaan sinua yksilönä. Hammaslääkärikäyntiä ei tarvitse siis jännittää, koska tavoitteenamme on, että käyntisi olisi mahdollisimman mukava. Sinulla on aina mahdollisuus keskustella ja tuoda esille omat toiveesi ja kysymyksesi. Meillä on aikaa sinulle ja suusi terveydelle uudenaikaisen ajanvarausjärjestelmämme ansiosta.

Hygga sijaitsee loistavalla sijainnilla Helsingin Kampissa. Pääset paikalle helposti niin junalla, metrolla, bussilla, ratikalla, autolla kuin myös kävellen. Myös ajanvaraus on helppoa ja nopeaa! Voit varata ajan joko verkossa, puhelimitse (09) 58 400 300 tai paikan päällä (Kampinkuja 2, Sähkötalon 2. krs).

Löydät Hygga-klinikan myös Facebookista ja Instagramista.

Hygga – Hyvinvointia hymyllesi!

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma, ke ja pe 08:00-16:00, ti 09:00-17:00, to 10:00-18:00, la 09:00-15:00

(09) 58 400 300