Siirry sisältöön

Hampaiden paikkaus korjaa reikiintyneitä hampaita

suuhygienisti

Hammas voidaan joutua paikkaamaan, mikäli karies eli alkava hammasvaurio, on edennyt kiilteestä syvemmälle hammasluuhun. Hampaiden paikkaus aloitetaan vaurioituneen hammaskudoksen poistamisella. Poistaminen tapahtuu usein poraamalla, joka voi aiheuttaa epämiellyttävää vihlontaa. Tämän vuoksi hammaslääkäri usein puuduttaa hampaan ennen paikkauksen aloittamista.

Vaurioituneen hammaskudoksen poistokohta käsitellään erityisillä sidosaineilla, jotta paikka-aine kiinnittyy hampaaseen. Käsittelyaineiden annetaan yleensä vaikuttaa hetki hampaan pinnalla, minkä jälkeen hammas huuhdellaan tai kuivataan.

Varaa aika hampaan paikkaukseen

Paikka muotoillaan purentaan sopivaksi

Millaisia paikkausmateriaaleja käytetään? Hampaittesi paikkaus on mahdollista toteuttaa käyttämällä yhdistelmämuovia, keraamista materiaalia tai lasi-ionomeerisementtiä. Keraaminen paikka on pureskelua hyvin kestävä paikkauksessa käytetty vaihtoehto, joka on hyödyllinen etenkin poskihampaissa. Voit lukea lisää Hyggalla hyödynnettävästä keraamisesta paikasta.

Mitä hampaan paikkauksessa tapahtuu? Kun paikka on kiinnitetty hampaaseesi ja kovetettu valokovettajalla, se muotoillaan hammaslääkärissä purentaan sopivaksi hampaan muotoja mukaillen. Paikan sopivuus purentaasi tarkistetaan, ja pinta kiillotetaan. Paikan tarkoituksena on muun muassa mahdollistaa hampaasi käyttäminen pureskelussa ja tehdä hampaastasi muita, luonnollisia hampaitasi muistuttavan hampaan.

  • Joskus salakavalasti edennyt reikä on päässyt hammasytimeen asti. Tällöin hampaasi joudutaan useimmiten juurihoitaa ennen paikkausta. Hyggan palveluiden hinnaston löydät täältä.
  • Alkava reikä eli kariesvaurio voidaan pysäyttää oikeanlaisella kotihoidolla ja suuhygienistin tekemällä fluorauksella. Reiälle alttiita kohtia ovat erityisesti ienrajat ja hampaiden välit, joita on vaikea pitää puhtaana itse. Löydät kotihoito-ohjeistamme hyviä vinkkejä hampaiden hoitoon.

Hampaiden paikkaus

Miksi hampaiden paikkaus Hyggalla?

Hyggan tarjoamissa hammashoidon palveluissa ovat keskiössä asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi, hammaslääkärikäynnin mukavuus ja ajankäytön kiireettömyys.

Iloiset suun terveydenhuollon ammattilaisemme ovat aina valmiita auttamaan sinua yksilönä. Hammaslääkärikäyntiä ei tarvitse siis jännittää, koska tavoitteenamme on, että käyntisi olisi mahdollisimman mukava. Sinulla on aina mahdollisuus keskustella ja tuoda esille omat toiveesi ja kysymyksesi. Meillä on aikaa sinulle ja suusi terveydelle uudenaikaisen ajanvarausjärjestelmämme ansiosta.

Hygga sijaitsee loistavalla sijainnilla Helsingin Kampissa. Pääset paikalle helposti niin junalla, metrolla, bussilla, ratikalla, autolla kuin myös kävellen. Myös ajanvaraus on helppoa ja nopeaa! Voit varata ajan joko verkossa, puhelimitse (09) 58 400 300 tai paikan päällä (Kampinkuja 2, Sähkötalon 2. krs).

Löydät Hygga-klinikan myös Facebookista ja Instagramista.

Hygga – Hyvinvointia hymyllesi!

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma, ke ja pe 08:00-16:00, ti 09:00-17:00, to 10:00-18:00, la 09:00-15:00

(09) 58 400 300