Siirry sisältöön

Hampaiden paikkaus korjaa reikiintyneitä hampaita

Hammas voidaan joutua paikkaamaan, mikäli karies, eli alkava hammasvaurio, on edennyt kiilteestä syvemmälle hammasluuhun. Hampaan paikkaus aloitetaan vaurioituneen hammaskudoksen poistamisella. Poistaminen tapahtuu usein poraamalla, joka voi aiheuttaa epämiellyttävää vihlontaa. Tämän vuoksi hammaslääkäri usein puuduttaa hampaan ennen paikkauksen aloittamista. Vaurioituneen hammaskudoksen poistokohta käsitellään erityisillä sidosaineilla, jotta paikka-aine kiinnittyy hampaaseen. Käsittelyaineiden annetaan yleensä vaikuttaa hetki hampaan pinnalla, minkä jälkeen se huuhdellaan tai kuivataan.

Varaa aika hampaan paikkaukseen

Paikka muotoillaan purentaan sopivaksi

Hampaiden paikkaus on mahdollista toteuttaa käyttämällä yhdistelmämuovia, keraamista materiaalia tai lasi-ionomeerisementtiä. Kun paikka on kiinnitetty hampaaseen ja kovetettu valokovettajalla, se muotoillaan purentaan sopivaksi hampaan muotoja mukaillen. Paikan sopivuus purentaan tarkistetaan ja pinta kiillotetaan. Joskus salakavalasti edennyt reikä on päässyt hammasytimeen asti. Tällöin hammas pitää useimmiten juurihoitaa ennen paikkausta.

Kotihoidolla voit ehkäistä kariesta

Alkava reikä eli kariesvaurio voidaan pysäyttää oikeanlaisella kotihoidolla ja suuhygienistin tekemällä fluorauksella. Reiälle alttiita kohtia ovat erityisesti ienrajat ja hampaiden välit, joita on vaikea pitää puhtaana itse. Löydät kotihoito-ohjeistamme hyviä vinkkejä hampaiden hoitoon.

 

 

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma,ke klo 10:15-18:00, ti,to ja pe klo 08:15-16:00 sekä la klo 9:15-15:00.

(09) 58 400 300

Tee Hygga Hymy-sopimus

Hammashoitoa kk-maksulla!

Lue lisää