Siirry sisältöön

Purentakisko helpottaa narskuttelusta johtuvia vaivoja

Purentakisko helpottaa hampaiden narskuttelusta eli bruksismista johtuvia oireita. Tunnetuimpia oireita ovat hampaan lohkeamat ja kulumat, pään ja niska-alueiden särkytilat sekä leuan jäykkyys. Kiireinen elämäntilanne ja kasvanut stressi altistavat herkästi narskutteluun. Tehokas apu oireisiin ovat yksilöllisesti valmistetut hammaskiskot. Varaa aikasi jo tänään ja unohda purentavaivasi!

Varaa aika purentakiskolle

Purentakisko ja narskuttelun diagnoosi

Kuinka narskuttelu eli bruksismi diagnosoidaan? Hammaslääkäri diagnosoi bruksismin tarkastuksen yhteydessä yleensä hampaittesi kulumisen ja purentalihastesi arkuuden perusteella. Narskuttelusi paljastuu myös limakalvomuutoksista, kuten hampaiden painaumista kielen sivuilla ja puruvalleista poskissa.

Miksi hampaita narskutellaan? Tyypillisesti hampaita narskutellaan öisin, mutta joskus narskuttelu tapahtuu huomaamatta päivällä esimerkiksi työhön keskittyessä. Narskuttelun syynä voivat olla purentahäiriöt, perinnöllinen alttius tai stressi.

Miksi purentakisko auttaa? Purentakisko suojaa hampaitasi ja paikkojasi kulumiselta ja lohkeamiselta. Lisäksi purentakisko estää hampaasi kiinnityskudosten ja suun pehmytkudosten vaurioitumisen ja suojaa leukaniveliäsi. Purentakisko rentouttaa puremalihaksiasi ja vähentää narskuttelusta aiheutuvia oireita, kuten päänsärkyä, leuan jäykkyyttä ja kipuja kasvojesi lihasten alueella.

Yksilöllinen valmistaminen

Yksilöllinen kisko valmistetaan hammaslaboratoriossa hampaista otetun jäljennöksen perusteella. Kiskon valmistaminen vaatii sinulta normaalisti kaksi käyntiä vastaanotolla. Ensimmäisellä käynnillä otetaan muotit. Toisella käynnillä valmista kiskoa sovitetaan ja varmistetaan sen sopivuus sinulle.

Säilytys

Säilytä purentakiskoa kotona kuivana sen omassa säilytyskotelossa. Käytön jälkeen huuhtele kisko vedellä ja kerran viikossa desinfioi kisko tehokkaammalla proteesinpuhdistusaineella. Jos kisko menee käytössäsi rikki, ota yhteys vastaanottoon, sillä rikki mennyt purentakisko voidaan usein korjata. Kiskoa ei kannata yrittää korjata itse, sillä se saattaa tehdä kiskosta korjauskelvottoman. Kisko on pitkäaikainen sijoitus, koska se kestää käytössä jopa 5–10 vuotta.

Muita apukeinoja

Kiskon lisäksi narskuttelusta johtuvia oireita helpottaa usein erilaiset fysioterapeuttiset hoidot, joiden tavoitteena on rentouttaa purentalihaksia. Oireita helpottaa myös säännölliset alaleuan liikeharjoitukset, joiden avulla leuan rentous ja leukanivelen lepoasento on helpompi löytää. Tarkat ja tehokkaat purentalihasten kotiharjoitusohjeet annamme mukaan vastaanottokäynnillä.

Purentakisko

Miksi Hygga?

Hyggan tarjoamissa hammashoidon palveluissa ovat keskiössä asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi, hammaslääkärikäynnin mukavuus ja ajankäytön kiireettömyys.

Iloiset suun terveydenhuollon ammattilaisemme ovat aina valmiita auttamaan sinua yksilönä. Hammaslääkärikäyntiä ei tarvitse siis jännittää, koska tavoitteenamme on, että käyntisi olisi mahdollisimman mukava. Sinulla on aina mahdollisuus keskustella ja tuoda esille omat toiveesi ja kysymyksesi. Meillä on aikaa sinulle ja suusi terveydelle uudenaikaisen ajanvarausjärjestelmämme ansiosta.

Hygga sijaitsee loistavalla sijainnilla Helsingin Kampissa. Pääset paikalle helposti niin junalla, metrolla, bussilla, ratikalla, autolla kuin myös kävellen. Myös ajanvaraus on helppoa ja nopeaa! Voit varata ajan joko verkossa, puhelimitse (09) 58 400 300 tai paikan päällä (Kampinkuja 2, Sähkötalon 2. krs).

Löydät Hygga-klinikan myös Facebookista ja Instagramista.

Hygga – Hyvinvointia hymyllesi!

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma, ke ja pe 08:00-16:00, ti 09:00-17:00, to 10:00-18:00, la 09:00-15:00

(09) 58 400 300