Siirry sisältöön

Purentakisko helpottaa narskuttelusta johtuvia vaivoja

Purentakisko helpottaa hampaiden narskuttelusta eli bruksismista johtuvia oireita. Tunnetuimpia oireita ovat hampaan lohkeamat ja kulumat, pään ja niska-alueiden särkytilat sekä leuan jäykkyys. Kiireinen elämäntilanne ja kasvanut stressi altistavat herkästi narskutteluun. Tehokas apu oireisiin on yksilöllisesti valmistetut hammaskiskot. Varaa aika jo tänään ja unohda purentavaivat!

Varaa aika purentakiskolle

Purentakisko ja narskuttelun diagnoosi

Mietitkö vielä, että onko purentakisko juuri sinulle tarpeellinen? Hammaslääkäri diagnosoi bruksismin tarkastuksen yhteydessä yleensä hampaiden kulumisen ja purentalihasten arkuuden perusteella. Narskuttelu paljastuu myös limakalvomuutoksista, kuten hampaiden painaumista kielen sivuilla ja puruvalleista poskissa. Tyypillisesti hampaita narskutellaan öisin, mutta joskus narskuttelu tapahtuu huomaamatta päivällä esim. työhön keskittyessä. Narskuttelun syynä voivat olla purentahäiriöt, perinnöllinen alttius tai stressi.

Hammaskiskot suojaavat hampaita ja paikkoja kulumiselta sekä lohkeamiselta. Lisäksi kisko estää hampaan kiinnityskudosten ja suun pehmytkudosten vaurioitumista sekä suojaa leukaniveliä. Purentakisko rentouttaa puremalihaksia ja vähentää narskuttelusta aiheutuvia oireita kuten päänsärkyä, leuan jäykkyyttä ja kipuja kasvojen lihasten alueella.

Yksilöllinen valmistaminen

Yksilöllinen kisko valmistetaan hammaslaboratoriossa hampaista otetun jäljennöksen perusteella. Kiskon valmistaminen vaatii normaalisti kaksi käyntiä vastaanotolla. Ensimmäisellä käynnillä otetaan muotit ja toisella käynnillä sovitetaan valmista kiskoa ja varmistetaan sen sopivuus.

Kotona kiskoa säilytetään kuivana omassa säilytyskotelossaan. Käytön jälkeen kisko huuhdellaan vedellä ja kerran viikossa desinfioidaan tehokkaammalla proteesinpuhdistusaineella. Jos kisko menee käytössä rikki, ota yhteys vastaanotolle, sillä se voidaan usein korjata. Kiskoa ei kannata yrittää korjata itse, sillä se saattaa tehdä kiskosta korjauskelvottoman. Kisko on pitkäaikainen sijoitus, sillä se kestää käytössä jopa 5-10 vuotta.

Kiskon lisäksi narskuttelusta johtuvia oireita helpottaa usein erilaiset fysioterapeuttiset hoidot, joiden tavoitteena on rentouttaa purentalihaksia. Oireita helpottaa myös säännölliset alaleuan liikeharjoitukset, joiden avulla leuan rentous ja leukanivelen lepoasento on helpompi löytää. Tarkat ja tehokkaat purentalihasten kotiharjoitusohjeet annamme mukaan vastaanottokäynnillä.

Purentakisko

Miksi Hygga?

Hyggan tarjoamissa hammashoidon palveluissa ovat keskiössä asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi, hammaslääkärikäynnin mukavuus ja ajankäytön kiireettömyys.

Iloiset suun terveydenhuollon ammattilaisemme ovat aina valmiita auttamaan sinua yksilönä. Hammaslääkärikäyntiä ei tarvitse siis jännittää, koska tavoitteenamme on, että käyntisi olisi mahdollisimman mukava. Sinulla on aina mahdollisuus keskustella ja tuoda esille omat toiveesi ja kysymyksesi. Meillä on aikaa sinulle ja suusi terveydelle uudenaikaisen ajanvarausjärjestelmämme ansiosta.

Hygga sijaitsee loistavalla sijainnilla Helsingin Kampissa. Pääset paikalle helposti niin junalla, metrolla, bussilla, ratikalla, autolla kuin myös kävellen. Myös ajanvaraus on helppoa ja nopeaa! Voit varata ajan joko verkossa, puhelimitse (09) 58 400 300 tai paikan päällä (Kampinkuja 2, Sähkötalon 2. krs).

Löydät Hygga-klinikan myös Facebookista ja Instagramista.

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma,ke klo 10:15-18:00, ti,to ja pe klo 08:15-16:00 sekä la klo 9:15-15:00.

(09) 58 400 300

Tee Hygga Hymy-sopimus

Hammashoitoa kk-maksulla!

Lue lisää