Siirry sisältöön

Rekisteriselosteet

HYGGA OY:N POTILASREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE

1. Rekisterinpitäjä

Hygga Oy (”Hygga” tai ”me”) käsittelee hammaslääkäriaseman asiakkaidensa potilastietoja tarjotessaan ja toteuttaessaan hammashuoltoon sekä työterveyshuoltoon liittyviä palveluita (jäljempänä ”Palvelut”).

Hyggalle on tärkeää, että tiedät, miten käsittelemme potilastietojasi. Alla kerromme lisää potilastietojesi käsittelystä.

Huomaathan, että tämä Tietosuojaseloste soveltuu ainoastaan Hyggan rekisterinpitäjänä suorittamaan potilastietojen käsittelyyn.

2. Yhteystiedot

Rekisterinpitäjän yhteystiedot:

Hygga

Y-tunnus 2345414-4

Osoite: Kampinkuja 2, 00100 Helsinki

Puhelinnumero (09) 58 400 300

Sähköpostiosoite: info(at)hygga.fi

www.hygga.fi

Hyggan tietosuojavastaava:

Tietosuojavastaava Ada Halsas, puh. +358 50 593 6368, sähköpostiosoite: ada.halsas(at)hygga.com

Muu potilasrekisteristä vastaava henkilö:

Juha Vainio, puh. +358 40 6522 882, sähköpostiosoite: juha.vainio(at)hygga.com

3. Kerätyt tiedot

Asiakkaistamme kerättävät käsittelemämme potilastiedot:

Potilastiedot

  • Etu- ja sukunimi
  • Henkilötunnus
  • Sukupuoli
  • Sähköpostiosoite
  • Postiosoite
  • Puhelinnumero
  • Kotikunta
  • Tiedot mahdollisesta vakuutusyhtiöstä
  • Ajanvaraushistoria
  • Alaikäisen potilaan osalta huoltajien tai muiden laillisten edustajien nimi tai nimet ja yhteystiedot, sekä täysi-ikäiselle potilaalle määrätyn laillisen edustajan nimi ja yhteystiedot.
  • Potilaan suun terveyttä koskevat tai siihen vaikuttavat tiedot, kuten lääkitys, lääkeaineallergiat, diagnoosit ja mahdolliset lähetteet.
  • Muut potilaan terveydentilaa koskevat tai hoidon kannalta välttämättömät tiedot
  • Potilasta mahdollisesti koskevaa vakuutusta, maksusitoumusta tai työterveyssopimusta koskevat tiedot
  • Tiedot potilasta Hyggalla hoitaneista henkilöistä
  • Tutkimustulokset ja kuvat (esim. röntgenkuvat, laboratoriotutkimustulokset)
  • Potilastietojen käyttöä koskevia kieltoja, rajoituksia, korjauksia, suostumuksia ja rekisteröidyn tekemiä muita valintoja koskevat tiedot.
  • Tiedon käsittelyyn liittyviä tietoja ja metatietoja, kuten tallennuspäivämäärä, tietolähde ja lokitiedot.

Potilastietoja käytämme terveydenhoitopalveluiden tarjoamiseen ja siihen välittömästi liittyvien toimenpiteiden toteutukseen.

Lisäksi voimme kerätä, analysoida ja tuottaa tietoa vastaanottojen kestosta ja rytmistä vastaanottoajankohtiin liittyvistä ruuhkautumis- ja resursointiongelmista sekä vastaavista yleisluontoisista metatiedoista. Näitä tietoja voidaan käyttää rekisterinpitäjän toiminnan tietojohtamiseen, esimerkiksi ruuhka-aikojen ennakointiin sekä resurssien mitoittamiseen.

4. Mistä saamme potilastiedot?

Lähtökohtaisesti saamme tämän Tietosuojaselosteen mukaisesti käsiteltävät tiedot rekisteröidyiltä itseltään tai tämän huoltajalta tai lailliselta edustajalta sekä potilaan hoitoon osallistuneelta henkilökunnalta. Tietoja voidaan saada myös potilasta koskevalta työterveyshuollolta silloin, kun potilas tulee Hyggan asiakkaaksi työnantajan tarjoaman työterveyshammashuollon kautta.

Potilastietoja on myös mahdollista asiakkaan suostumuksella pyytää asiakasta aiemmin hoitaneelta taholta.

Joitain potilastietoja voidaan tuottaa laitteilla tai automaattisesti potilastietojärjestelmän kautta (esim. diagnoositietoa vastaavan toimenpiteen automaattinen lisäys).

5. Tietojen käsittelyn tarkoitukset

Potilasrekisteriin tallennettuja tietoja käytetään potilaan terveydenhuollollisen hoidon tai käsittelyn suorittamiseksi, potilaiden suun terveyden ylläpitoon ja hoidon suunnitteluun, toteuttamiseen ja seurantaan, sekä terveydenhuoltoa koskevan lainsäädännön dokumentointivaatimusten täyttämiseksi.

6. Säilytysaika

Säilytämme Asiakkaidemme potilastietoja ainoastaan niin kauan, kuin lainsäädäntö vaatii. Laissa säädetty säilytysaika potilastiedoille on 12 vuotta potilaan kuolemasta.

7. Henkilötietojen siirtäminen Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Hygga säilyttää henkilötietojasi Euroopan talousalueella. Hygga ei luovuta tai siirrä henkilötietojasi Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

8. Henkilötietojen vastaanottajaryhmät

Emme luovuta henkilötietojasi Hyggan organisaation ulkopuolisille osapuolille, lukuun ottamatta seuraavia tilanteita:

Oikeudellisista syistä

Voimme luovuttaa henkilötietoja Hyggan organisaation ulkopuolisille osapuolille vain nimenomaisesta tai pakottavasta lainsäädännöstä johtuen.

Mikäli hoidon maksaa kolmas taho (esimerkiksi kaupunki palvelusetelin tarjoajana), voidaan tietoja luovuttaa tällaiselle osapuolelle siltä osin kuin toimenpiteiden dokumentoimiseksi ja todentamiseksi on tarpeen.

Valtuutetuille palveluntarjoajille

Voimme luovuttaa henkilötietoja meille palveluita suorittaville valtuutetuille palveluntarjoajille, joiden käyttö on välttämätöntä hoidon ja palvelun toteuttamiseksi, kuten palvelintarjoajille.

Sopimuksemme palveluntarjoajiemme kanssa sisältävät sitoumukset, joiden mukaisesti palveluntarjoajat sitoutuvat käsittelemään henkilötietoja vain siinä laajuudessa kuin on välttämätöntä heile osoitetun tehtävän hoitamiseksi sekä noudattamaan vähintään lain ja tämän Tietoturvaselosteen mukaisia yksityisyys- ja tietoturvastandardeja.

Nimenomaisella suostumuksellasi

Voimme luovuttaa henkilötietoja Hyggan organisaation ulkopuolisille kolmansille osapuolille muista, kuin edellä mainituista syistä, kun meillä on siihen rekisteröidyn nimenomainen suostumus. Rekisteröidyllä on oikeus peruuttaa kyseinen suostumus milloin tahansa.

9. Rekisteröidyn oikeudet

Oikeus saada pääsy tietoihin

Rekisteröidyillä on oikeus saada pääsy henkilötietoihinsa, joita Hygga käsittelee. Voit halutessasi ottaa meihin yhteyttä selvittääksesi, mitä henkilötietoja käsittelemme sekä mihin tarkoitukseen näitä tietoja käytetään.

Oikeus vaatia tiedon korjaamista

Sinulla on oikeus saada virheelliset, epätarkat, vaillinaiset, vanhentuneet tai tarpeettomat henkilötiedot, joita säilytämme, korjatuiksi tai täydennetyiksi toimestamme. Ottamalla meihin yhteyttä voit päivittää esimerkiksi yhteystietosi tai muut henkilötietosi.

Potilasasiakirjoja koskevat erityislainsäädännön vuoksi potilasasiakirjamerkintöjen korjaaminen tehdään siten, että alkuperäinen ja korjattu merkintä ovat myöhemmin luettavissa. Korjauksen tekijän nimi, asema, korjauksentekopäivä ja korjauksen peruste jää aina merkinnäksi potilasasiakirjoihin.

Oikeus vaatia tiedon poistamista

Sinulla on oikeus pyytää virheellisten tai tarpeettomien potilastietojen poistamista. Potilasasiakirjoista tiedot voidaan siis poistaa vain siltä osin kuin ne ovat virheelliset tai tarpeettomat. Jos potilasasiakirjoista poistetaan potilaan hoidon kannalta tarpeeton tieto, potilasasiakirjoihin jää merkintä poistosta, sen tekijästä ja poistamisajankohdasta.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Rekisteröidyllä on oikeus saada henkilötietonsa meiltä jäsennellyssä ja yleisesti käytetyssä muodossa sekä oikeus pyytää siirtämään potilastiedot taholle, jolle potilaan hoito on siirtynyt.

Oikeuksien käyttäminen

Jos haluat käyttää jotakin ylläolevista oikeuksista, pyydämme lähettämään Hyggalle postitse tai sähköpostitse seuraavat tiedot: nimi, osoite, puhelinnumero ja kopio voimassaolevasta henkilöllisyystodistuksesta. Henkilöllisyyden todistamiseksi voimme pyytää lisätietojen toimittamista.

Voimme hylätä pyynnöt, jotka toistuvat kohtuuttoman usein, ovat liiallisia tai jotka ovat selvästi perusteettomia.

10. Tietoturvallisuus

Olemme toteuttaneet hallinnollisia, organisatorisia, teknisiä ja fyysisiä suojatoimenpiteitä keräämiemme ja käsittelemiemme henkilötietojen suojaamiseksi. Turvatoimemme on suunniteltu ylläpitämään asianmukainen taso tietojen luottamuksellisuuden, eheyden ja saatavuuden varmistamiseksi.

Potilastietoja voivat käsitellä ainoastaan ne henkilöt, joiden työtehtävien puolesta tämä on perusteltua. Potilastietojen käyttö on suojattu asianmukaisin käyttäjäkohtaisin tunnuksin, salasanoin ja käyttöoikeuksin. Potilasrekisteriin tallennetaan lokitiedot kaikesta tietojen käsittelystä.

11. Valituksen tekeminen

Sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, jos koet Hyggan henkilötietojen käsittelyn olevan tietosuojalainsäädännön vastaista.

Viimeksi päivitetty:24.5.2018

 

HYGGA OY:N ASIAKAS- JA SUORAMARKKINOINTIREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE

 1. Rekisterinpitäjä

Hygga Oy (”Hygga” tai ”me”) käsittelee asiakkaidensa henkilötietoja asiakassuhteen hoitamiseen, asiakasviestinnän mahdollistamiseksi, sekä suoramarkkinointitarkoituksiin.

Henkilöasiakkaiden lisäksi Hyggalla on yhteisöasiakkaita ja yhteistyökumppaneita, joiden edustajien henkilötietoja voidaan käsitellä osana tätä rekisteriä.

Hyggalle on tärkeää, että tiedät, miten käsittelemme henkilötietojasi. Alla kerromme lisää henkilötietojesi käsittelystä.

Huomaathan, että tämä Tietosuojaseloste soveltuu ainoastaan Hyggan rekisterinpitäjänä suorittamaan henkilötietojen käsittelyyn.

Huomaathan myös, että potilastietoja ei käsitellä osana tätä asiakasrekisteriä. Potilastietoja koskeva erillinen tietosuojaseloste on luettavissa tämän sivun alusta.

2. Yhteystiedot

Rekisterinpitäjän yhteystiedot:

Hygga

Y-tunnus 2345414-4

Osoite: Kampinkuja 2, 00100 Helsinki

Puhelinnumero (09) 58 400 300

Sähköpostiosoite: info(at)hygga.fi

www.hygga.fi

Hyggan tietosuojavastaava:

Tietosuojavastaava Ada Halsas, puh. +358 50 593 6368, sähköpostiosoite: ada.halsas(at)hygga.fi

3. Kerätyt tiedot

  • Etu- ja sukunimi
  • Sähköpostiosoite
  • Postiosoite
  • Puhelinnumero
  • Kampanjahistoria
  • Laskut ja laskutustiedot
  • Suoramarkkinointiin liittyvät suostumukset, kiellot tai muut tiedot
  • Recall-yhteydenottoihin liittyvät suostumukset
  • Muut asiakkaan antamat tiedot (esimerkiksi kiinnostuksen osoitus Hyggan perushammashoidon ulkopuolella olevia palveluja kohtaan)
  • Yhteisöasiakkaiden edustajien osalta organisaatio ja asema ja yhteisön asiakkuuteen liittyvät muut tiedot

Asiakas- ja markkinointitietoja voimme käyttää myös asiakassuhteen hoitamiseen, viestintään tai markkinointiin.

Yhteisöasiakkaiden edustajien tietoja käytetään vain yhteisölle kohdistuvan viestinnän ja markkinoinnin toteuttamiseen.

4. Mistä saamme henkilötiedot?

Lähtökohtaisesti saamme tämän Tietosuojaselosteen mukaisesti käsiteltävät tiedot rekisteröidyiltä itseltään tai hänen huoltajaltaan tai lailliselta edustajaltaan.

Asiakassuhteen aikana meille saattaa lisäksi kertyä tietoa esimerkiksi kampanjahistoriasta.

5. Tietojen käsittelyn tarkoitukset

Asiakas- ja markkinointitietoja voidaan lisäksi käyttää seuraaviin muihin lain ja suostumusten mukaisiin käyttötarkoituksiin:

Asiakasviestintään ja asiakassuhteen hoitamiseen

Asiakkaiden tietoja käytetään Hyggan ja Asiakkaan välisen asiakassuhteen hallintaan, hoitamiseen, ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

Jos otat yhteyttä asiakaspalveluumme, käytämme annettuja tietoja kysymyksiin vastaamiseen ja mahdollisten ongelmien ratkaisemiseen sekä viestisi käsittelyyn.

Suoramarkkinointitarkoituksiin

Käsittelemme henkilötietoja ottaaksemme yhteyttä Asiakkaisiimme koskien palveluita. Henkilötietoja voidaan käyttää Hyggan markkinointiin ja suoramarkkinointiin.

Sinulla on oikeus kieltää sähköinen suoramarkkinointi.

6. Säilytysaika

Säilytämme Asiakkaidemme henkilötietoja ainoastaan niin kauan, kuin lainsäädäntö vaatii tai kuin ne ovat on tarpeellisia yllä yksilöityjen käyttötarkoituksien toteuttamiseksi.

7. Henkilötietojen siirtäminen Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Hygga säilyttää henkilötietojasi pääsääntöisesti Euroopan talousalueella. Hygga ei luovuta tai siirrä henkilötietojasi Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

Varaamme kuitenkin oikeuden ottaa jatkossa käyttöön järjestelmiä, jotka siirtävät henkilötietoja tämän alueen ulkopuolelle. Tällöin siirtoja koskevat sopimukset laaditaan EU-komission mallilausekkeiden mukaisesti tai muun kulloinkin voimassaolevan EU-komission hyväksymän muun järjestelyn mukaisesti, esimerkiksi Privacy Shield – ohjelman puitteissa.

8. Henkilötietojen vastaanottajaryhmät

Emme luovuta henkilötietojasi Hyggan organisaation ulkopuolisille osapuolille, lukuun ottamatta seuraavia tilanteita:

Oikeudellisista syistä

Voimme luovuttaa henkilötietoja Hyggan organisaation ulkopuolisille osapuolille, jos pääsy henkilötietoihin on kohtuullisesti katsoen tarpeellista (i) soveltuvan lain, sääntelyn tai tuomioistuimen päätöksen noudattamiseksi; (ii) petoksen, rahanpesun, terrorismin rahoittamisen taikka tietoturva- tai teknisten ongelmien havaitsemiseksi, estämiseksi tai muutoin asian käsittelemiseksi; tai (iii) Hyggan tai asiakkaidemme omaisuuden suojelemiseksi tai turvallisuuden takaamiseksi taikka yleisen edun edellyttämien tarkoitusten varmistamiseksi lainsäädännön mukaisesti.

Valtuutetuille palveluntarjoajille

Voimme luovuttaa henkilötietoja meille palveluita suorittaville valtuutetuille palveluntarjoajille. Sopimuksemme palveluntarjoajiemme kanssa sisältävät sitoumukset, joiden mukaisesti palveluntarjoajat sitoutuvat rajoittamaan henkilötietojen käyttöä sekä noudattamaan vähintään tämän Tietoturvaselosteen mukaisia yksityisyys- ja tietoturvastandardeja.

Nimenomaisella suostumuksellasi

Voimme luovuttaa henkilötietoja Hyggan organisaation ulkopuolisille kolmansille osapuolille muista, kuin edellä mainituista syistä, kun meillä on siihen rekisteröidyn nimenomainen suostumus. Rekisteröidyllä on oikeus peruuttaa tällainen suostumus milloin tahansa.

Toimenpiteiden maksajalle

 Mikäli hoidon maksaa kolmas taho (esimerkiksi kaupunki palvelusetelin tarjoajana tai työterveyshammashuoltoa tarjoava työnantaja), voidaan maksutietoja luovuttaa tällaiselle osapuolelle siltä osin kuin toimenpiteiden dokumentoimiseksi ja todentamiseksi on tarpeen.

9. Rekisteröidyn oikeudet

Oikeus saada pääsy tietoihin

Rekisteröidyillä on oikeus saada pääsy henkilötietoihinsa, joita Hygga käsittelee. Voit halutessasi ottaa meihin yhteyttä selvittääksesi, mitä henkilötietoja käsittelemme sekä mihin tarkoitukseen näitä tietoja käytetään.

Oikeus vaatia tiedon korjaamista

Sinulla on oikeus saada virheelliset, epätarkat, vaillinaiset, vanhentuneet tai tarpeettomat henkilötiedot, joita säilytämme, korjatuiksi tai täydennetyiksi toimestamme. Ottamalla meihin yhteyttä voit päivittää esimerkiksi yhteystietosi tai muut henkilötietosi.

Oikeus vaatia tiedon poistamista

Voit pyytää meitä poistamaan henkilötietosi. Suoritamme pyyntösi mukaiset toimenpiteet, mikäli meillä ei ole oikeutettua syytä olla poistamatta tietoa.

Vastustamisoikeus ja oikeus rajoittaa käsittelyä

Sinulla on oikeus vastustaa tietojesi käsittelyä tai profilointia, jos tietojasi käsitellään suoramarkkinointia varten. Sinulla on oikeus vaatia henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista myös muun muassa silloin, kun sinua koskevat tiedot eivät pidä paikkaansa. Lisäksi sinulla on tietyissä erityistilanteissa oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, jos perusteena on henkilökohtainen erityistilanne.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Rekisteröidyllä on oikeus saada henkilötietonsa meiltä jäsennellyssä ja yleisesti käytetyssä muodossa sekä itsenäisesti siirtää tiedot kolmannelle osapuolelle.

Oikeuksien käyttäminen

Jos haluat käyttää jotakin ylläolevista oikeuksista, pyydämme lähettämään Hyggalle postitse tai sähköpostitse seuraavat tiedot: nimi, osoite, puhelinnumero ja kopio voimassaolevasta henkilöllisyystodistuksesta. Henkilöllisyyden todistamiseksi voimme pyytää lisätietojen toimittamista.

Voimme hylätä pyynnöt, jotka toistuvat kohtuuttoman usein, ovat liiallisia tai jotka ovat selvästi perusteettomia.

10. Suoramarkkinointi

Mikäli olet antanut suostumuksesi suoramarkkinoinnin vastaanottamiseen, voimme lähettää sinulle tiedotteita koskien terveys- ja sairaalapalvelujamme sekä muuta suoramarkkinointia.

Rekisteröidyllä on aina oikeus kieltää meitä käyttämästä henkilötietoja suoramarkkinointiin, markkinatutkimukseen tai profilointiin olemalla meihin yhteydessä yllä osoitettujen yhteystietojen mukaisesti taikka käyttämällä suoramarkkinointiviestien yhteydessä tarjottavaa tilauksen peruuttamismahdollisuutta.

11. Tietoturvallisuus

Olemme toteuttaneet hallinnollisia, organisatorisia, teknisiä ja fyysisiä suojatoimenpiteitä keräämiemme ja käsittelemiemme henkilötietojen suojaamiseksi. Turvatoimemme on suunniteltu ylläpitämään asianmukainen taso tietojen luottamuksellisuuden, eheyden ja saatavuuden varmistamiseksi.

Henkilötietoja voivat käsitellä ainoastaan ne henkilöt, joiden työtehtävien puolesta tämä on perusteltua. Henkilötietojen käyttö on suojattu asianmukaisin käyttäjäkohtaisin tunnuksin, salasanoin ja käyttöoikeuksin.

12. Valituksen tekeminen

Sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, jos koet Hyggan henkilötietojen käsittelyn olevan tietosuojalainsäädännön vastaista.

Viimeksi päivitetty:24.5.2018

 

HYGGA OY:N VERKKOSIVUJEN TIETOSUOJASELOSTE

1. Rekisterinpitäjä

Hygga Oy (”Hygga”) käsittelee verkkosivuvierailijoiden tietoja verkkosivujen tarjoamisen ja ylläpitämisen yhteydessä. Tallennamme verkkovierailjoista analytiikkatietoja, minkä lisäksi verkkosivuillamme voi myös varata ajan vastaanotolle, esittää kysymyksiä chatissa tai tilata uutiskirjeemme.

Meille on tärkeää, että tiedät, miten käsittelemme henkilötietojasi. Alla kerromme lisää henkilötietojesi käsittelystä.

Huomaathan, että tämä Tietosuojaseloste soveltuu ainoastaan Hyggan rekisterinpitäjänä suorittamaan verkkovierailijoiden henkilötietojen käsittelyyn.

Mikäli varaat ajan verkossa, ajanvaraustietojasi käsitellään osana potilasrekisteriämme, jonka rekisteriseloste on luettavissa sivun alusta.

Suoramarkkinointitietoja kuten uutiskirjeen tilaajien tietoja käsittelemme osana asiakas- ja suoramarkkinointirekisteriämme, jonka tietosuojaseloste on luettavissa sivun alusta.

2.Yhteystiedot

Rekisterinpitäjän yhteystiedot:

Hygga

Y-tunnus 2345414-4

Osoite: Kampinkuja 2, 00100 Helsinki

Puhelinnumero (09) 58 400 300

Sähköpostiosoite: info(at)hygga.fi

www.hygga.fi

Hyggan tietosuojavastaava:

Tietosuojavastaava Ada Halsas, puh. +358 50 593 6368, sähköpostiosoite: ada.halsas(at)hygga.fi

3. Käsiteltävät henkilötiedot

 Käsittelemme verkkosivujemme kautta antamaasi palauttetta sekä chat-keskustelutietoja ja keskusteluhistoriaa.

Lisäksi voimme käsitellä kaikista verkkovierailijoista eräitä teknisiä tietoja, joita voidaan joissain tilanteissa pitää tai jotka voivat sisältää henkilötietoina. Näitä tietoja ovat:

  • IP-osoitteesi;
  • vierailusi ajankohta;
  • käyttöjärjestelmä ja laitetyyppi;
  • URL-osoite jonka kautta saavut sivuillemme;
  • URL-reittisi sivustollamme;

4. Evästeet, analytiikkatyökalut ja chat

Käytämme evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käytettävyyttä ja toimivuutta. Lisäksi hyödynnämme evästeitä analytiikkatiedon keräämiseksi ja sosiaalisen median tilien integroimisessa sivustollemme.

Eväste on pieni, käyttäjän tietokoneelle tallennettava tekstitiedosto. Jos et halua sivustojen tallentavan evästeitä tietokoneeseesi, voit estää evästeet selainasetuksistasi. Tällöin emme voi taata, että verkkosivumme toimii parhaalla mahdollisella tavalla.

Käytämme Google Analytics -työkalua. Lisää tietoa Google Analyticsin tietosuojasta on saatavilla Google Analyticsin tietosuojaselosteesta.

Verkkosivuillamme on myös mahdollisuus chat-keskusteluun ja palautteen antamiseen zendesk-työkalun avulla. Lisää tietoa Zendeskin tietosuojasta on saatavilla Zendeskin tietosuojaselosteesta.

5. Mistä saamme henkilötiedot?

Chat-keskustelussa sekä verkkosivuilla toimivan palautetoiminnon käytön yhteydessä saamme tiedot suoraan vierailijalta itseltään.

Tekniset analytiikkatiedot tallentuvat vierailun yhteydessä automaattisesti.

6. Tietojen käsittelyn tarkoitukset ja perusteet

Henkilötietoja voidaan lisäksi käyttää seuraaviin lain ja suostumusten mukaisiin käyttötarkoituksiin:

Asiakasviestintään ja asiakassuhteen hoitamiseen

Chat-keskustelussa tallennettuja tietoja voimme käyttää asiakaspalveluun, viestintään ja asiakassuhteen hallintaan ja ylläpitämiseen.

Jos otat yhteyttä asiakaspalveluumme chatin kautta, käytämme annettuja tietoja kysymyksiin vastaamiseen ja mahdollisten ongelmien ratkaisemiseen sekä viestisi käsittelyyn.

Käsittelemme myös verkkovierailijoiden tietoja verkkosivuilla annetun palautteen yhteydessä.

Analytiikkatarkoituksiin

Käsittelemme verkkovierailijoiden tietoja analysoidaksemme verkkoliikenteemme määrää ja laatua, kuten uniikkivierailijoiden määrää, chat-keskusteluiden määrää ja kestoa sekä vierailuiden maantieteellisiä sijainteja. Analysoimme myös vierailijoidemme liikkumista verkkosivujemme sisällä, sekä tietoa siitä, mitä kautta he saapuvat verkkosivuille.

Suoramarkkinointitarkoituksiin

Mikäli tilaat uutiskirjeemme tai muulla tavoin (esimerkiksi chat-keskustelussa) ilmaissut haluavasi vastaanottaa suoramarkkinointimateriaalia, voimme käsitellä henkilötietojasi lähettääksemme sinulle suoramarkkinointimateriaalia, kuten tietoa ajankohtaisista tarjouksista ja tapahtumista.

Lisää tietoa henkilötietojen käyttämisestä suoramarkkinoinnissa saat Asiakas- ja markkinointirekisteriselosteestamme sivun alusta. Sinulla on aina oikeus kieltää sähköinen suoramarkkinointi.

Henkilötietojen käsittelyn oikeudelliset perusteet

Käsittelemme verkkovierailijoidemme tietoja oikeutetun edun perusteella ylläpitääksemme ja kehittääksemme liiketoimintaamme, esimerkiksi verkkosivuanalytiikan keräämiseen.

Lisäksi käsittelemme henkilötietoja suostumuksen perusteella silloin kun vierailija on antanut henkilötiedon käsittelylle suostumuksensa.

7. Säilytysaika

Säilytämme verkkovierailjoidemme henkilötietoja ainoastaan niin kauan kuin lainsäädäntö sitä vaatii tai kuin se on tarpeellisia yllä yksilöityjen käyttötarkoitusten toteuttamiseksi.

8. Henkilötietojen siirtäminen ETA-alueen ulkopuolelle

Pääsääntöisesti käsittelemme verkkovierailjoiden henkilötietoja Euroopan talousalueen sisällä.

Saatamme kuitenkin joissain tilanteissa siirtää henkilötietoja käsiteltäväksi tämän alueen ulkopuolelle. Tällöin huolehdimme, että kansainvälisiä siirtoja koskevat sopimukset sisältävät kansainvälisiä siirtoja koskevat mallilausekkeet tai että siirrot muuten tapahtuvat muun kulloinkin voimassaolevan EU-komission hyväksymän järjestelyn mukaisesti, esimerkiksi Privacy Shield -ohjelman puitteissa.

9. Henkilötietojen vastaanottajaryhmät

Emme luovuta verkkovierailjoiden tietoja Hyggan organisaation ulkopuolisille osapuolille, lukuun ottamatta seuraavia tilanteita:

Valtuutetuille palveluntarjoajille

Voimme luovuttaa henkilötietoja meille palveluita suorittaville valtuutetuille palveluntarjoajille, esimerkiksi palvelintarjoajalle tai chat-palvelun tarjoajalle. Sopimuksemme palveluntarjoajiemme kanssa sisältävät sitoumukset, joiden mukaisesti palveluntarjoajat sitoutuvat rajoittamaan henkilötietojen käyttöä sekä noudattamaan vähintään tämän tietosuojaselosteen mukaisia yksityisyys- ja tietoturvastandardeja.

Oikeudellisista syistä

Voimme luovuttaa tietoja Hyggan organisaation ulkopuolisille osapuolille, jos pääsy henkilötietoihin on kohtuullisesti katsoen tarpeellista (i) soveltuvan lain, sääntelyn tai tuomioistuimen päätöksen noudattamiseksi; (ii) petoksen, identiteettivarkauden, rahanpesun, terrorismin rahoittamisen taikka tietoturva- tai teknisten ongelmien havaitsemiseksi, estämiseksi tai muutoin asian käsittelemiseksi; tai (iii) muun yleisen edun edellyttämän tarkoituksen varmistamiseksi lainsäädännön mukaisesti.

Nimenomaisella suostumuksellasi

Voimme luovuttaa henkilötietoja Hyggan organisaation ulkopuolisille kolmansille osapuolille muista, kuin edellä mainituista syistä, kun meillä on siihen rekisteröidyn nimenomainen suostumus. Sinulla on oikeus peruuttaa suostumus milloin tahansa ottamalla meihin yhteyttä.

9. Rekisteröidyn oikeudet

Oikeus saada pääsy tietoihin

Sinulla on oikeus saada pääsy henkilötietoihinsa, joita Hygga käsittelee. Voit halutessasi ottaa meihin yhteyttä selvittääksesi, mitä henkilötietoja käsittelemme sekä mihin tarkoitukseen näitä tietoja käytetään.

Oikeus vaatia tiedon korjaamista

Sinulla on oikeus saada virheelliset, epätarkat, vaillinaiset, vanhentuneet tai tarpeettomat henkilötiedot, joita säilytämme, korjatuiksi tai täydennetyiksi toimestamme.

Oikeus vaatia tiedon poistamista

Voit pyytää meitä poistamaan henkilötietosi. Suoritamme pyyntösi mukaiset toimenpiteet, ellei meillä ole oikeutettua syytä olla poistamatta tietoa.

Vastustamisoikeus ja oikeus rajoittaa käsittelyä

Sinulla on oikeus vastustaa tietojesi käsittelyä tai profilointia, jos tietojasi käsitellään suoramarkkinointia varten. Sinulla on oikeus vaatia henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista myös muun muassa silloin, kun sinua koskevat tiedot eivät pidä paikkaansa. Lisäksi sinulla on tietyissä erityistilanteissa oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, jos perusteena on henkilökohtainen erityistilanne.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Sinulla on oikeus saada antamasi henkilötiedot meiltä jäsennellyssä ja yleisesti käytetyssä muodossa sekä itsenäisesti siirtää tiedot kolmannelle osapuolelle.

Oikeuksien käyttäminen

Jos haluat käyttää jotakin ylläolevista oikeuksista, pyydämme lähettämään meille postitse tai sähköpostitse riittävät tiedot verkkosivuvierailusi yksilöimiseksi. Henkilöllisyyden todentamiseksi voimme pyytää lisätietojen toimittamista.

Voimme hylätä pyynnöt, jotka toistuvat kohtuuttoman usein, ovat liiallisia tai jotka ovat selvästi perusteettomia.

10. Valituksen tekeminen

Sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, jos koet Hyggan henkilötietojen käsittelyn olevan tietosuojalainsäädännön vastaista.

Viimeksi päivitetty:

Pvm. 24.5.2018

 

HYGGA OY:N TYÖNTEKIJÄ- JA TYÖNHAKIJAREKISTERIN (HR-REKISTERI) TIETOSUOJASELOSTE

1. Rekisterinpitäjä

Hygga Oy (”Hygga” tai ”me”) käsittelee työntekijöidensä, itsenäisinä ammatinharjoittajina toimivien sekä Makliikalle työskentelemään hakeneiden henkilöiden henkilötietoja työnantajan lakisääteisten velvoitteiden täyttämiseksi, työntekijöiden koulutuksen ja työntekijäviestinnän mahdollistamiseksi, sekä rekrytointitarkoituksiin.

Työntekijänä toimivien henkilöiden henkilötietojen lisäksi käsitellään itsenäisenä ammatinharjoittajana toimivien henkilöiden henkilötietoja.

Hyggalle on tärkeää, että tiedät, miten käsittelemme henkilötietojasi. Alla kerromme lisää henkilötietojesi käsittelystä.

Huomaathan, että tämä Tietosuojaseloste soveltuu ainoastaan Hyggan rekisterinpitäjänä suorittamaan henkilötietojen käsittelyyn.

2. Yhteystiedot

Rekisterinpitäjän yhteystiedot:

Hygga

Y-tunnus 2345414-4

Osoite: Kampinkuja 2, 00100 Helsinki

Puhelinnumero (09) 58 400 300

Sähköpostiosoite: info(at)hygga.fi

www.hygga.fi

Hyggan tietosuojavastaava:

Tietosuojavastaava Ada Halsas, puh. +358 50 593 6368, sähköpostiosoite: ada.halsas(at)hygga.fi

3. Kerätyt tiedot

  • Etu- ja sukunimi
  • Syntymäaika
  • Yhteystiedot
  • Henkilötunnus
  • Tiedot ammatinharjoittamiseen tarvittavista luvista
  • Tiedot koulutuksesta, pätevyyksistä ja osaamisesta
  • Mahdollinen ansioluettelo
  • Mahdolliset henkilö- ja soveltuvuusarviointeihin liittyvät tiedot
  • Työsuhdetta koskevat tiedot kuten työsuhteen alkamisaika sekä mahdollinen päättymisaika
  • Työajan seurantaan liittyvät tiedot
  • Lain sallimissa rajoissa työntekijän terveydentilaa koskevat tiedot
  • Mahdollisesti hankittavat henkilöluottotiedot
  • Palkanmaksua varten tarvittavat tiedot
  • Rekrytoinnin yhteydessä hakijoiden mahdollisesti antamat suostumukset tietojen säilyttämiseen
  • Itsenäisten ammatinharjoittajien osalta vastaavat toimeksiantopohjaiseen työskentelyyn soveltuvat tiedot
  • Valviran tarkastustiedot sekä tiedot tarkastuksen suorittamisajankohdasta sekä suorittajasta
  • Hyggan työntekijöillä ja itsenäisinä ammatinharjoittajina toimivilla on yksilöidyt avaimet, joista tallentuu tietoa

Lisäksi Hyggalla on vastaanotto- ja käytävätiloissa nauhoittava kameravalvonta. Henkilöstötiloissa tai henkilökohtaiseen käyttöön osoitetuissa työhuoneissa eli ole kameravalvontaa. Kameravalvonnalla turvataan työnantajan arvokasta omaisuutta sekä turvallisuutta ja/tai vaarantavien tilanteiden ennaltaehkäisemiseksi ja selvittämiseksi.

Valvontakameroiden kohdentamisella on pyritty saamaan kuvamateriaalia siten, että nauhalle tallentuu mahdollisimman vähän henkilökuntaa tekemässä päivittäistä työtään ja mahdollisimman paljon niitä riskialueita, joita silmällä pitäen Hygga käyttää kameravalvontaa.

4. Mistä saamme henkilötiedot?

Lähtökohtaisesti saamme tämän Tietosuojaselosteen mukaisesti käsiteltävät tiedot rekisteröidyiltä itseltään. Joitakin tietoja kuten ammattinimikkeeseen tai verotukseen liittyviä tietoja voidaan saada myös asiassa toimivaltaisilta viranomaisilta.

5. Tietojen käsittelyn tarkoitukset

HR rekisterissä olevia henkilötietoja voidaan käyttää paitsi työnantajan lakisääteisten velvoitteiden täyttämiseen, työantajan toiminnasta työntekijöille tiedottamiseen sekä uusien työntekijöiden tai ammatinharjoittajien rekrytointiin Hyggalle.

6. Säilytysaika

Säilytämme työnhakijoiden tietoja kuuden (6) kuukauden ajan työhakemuksen toimittamisesta. Tietoja saatetaan kuitenkin säilyttää tarvittaessa pidempään, jos henkilö valitaan työtehtävään tai säilytykseen on muu lakiin perustuva syy.

Työntekijöitä koskevia tietoja säilytämme niin kauan kuin on tarpeen työnantajan lakisääteisten velvoitteiden täyttämiseksi.

Kameravalvonnan tallenteita säilytämme kuukauden ajan, ellei tallenteen säilyttäminen pidempään ole perusteltua esimerkiksi asian meneillään olevan selvittämisen johdosta.

7. Henkilötietojen siirtäminen Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Pääsääntöisesti henkilötietoja ei siirretä Euroopan Unionin ulkopuolelle vaan Hygga säilyttää tietojasi Euroopan talousalueella.

Varaamme kuitenkin oikeuden ottaa jatkossa käyttöön järjestelmiä, jotka siirtävät henkilötietoja tämän alueen ulkopuolelle. Tällöin siirtoja koskevat sopimukset laaditaan EU-komission mallilausekkeiden mukaisesti tai muun kulloinkin voimassaolevan EU-komission hyväksymän muun järjestelyn mukaisesti, esimerkiksi Privacy Shield – ohjelman puitteissa.

8. Henkilötietojen vastaanottajaryhmät

Emme luovuta henkilötietojasi Hyggan organisaation ulkopuolisille osapuolille, lukuun ottamatta seuraavia tilanteita:

Oikeudellisista syistä

Voimme luovuttaa henkilötietoja Hyggan organisaation ulkopuolisille osapuolille, jos pääsy henkilötietoihin on kohtuullisesti katsoen tarpeellista (i) soveltuvan lain, sääntelyn tai tuomioistuimen päätöksen noudattamiseksi; (ii) petoksen, rahanpesun, terrorismin rahoittamisen taikka tietoturva- tai teknisten ongelmien havaitsemiseksi, estämiseksi tai muutoin asian käsittelemiseksi; tai (iii) Hyggan tai asiakkaidemme omaisuuden suojelemiseksi tai turvallisuuden takaamiseksi taikka yleisen edun edellyttämien tarkoitusten varmistamiseksi lainsäädännön mukaisesti.

Valtuutetuille palveluntarjoajille

Voimme luovuttaa henkilötietoja meille palveluita suorittaville valtuutetuille palveluntarjoajille. Sopimuksemme palveluntarjoajiemme kanssa sisältävät sitoumukset, joiden mukaisesti palveluntarjoajat sitoutuvat rajoittamaan henkilötietojen käyttöä sekä noudattamaan vähintään tämän Tietoturvaselosteen mukaisia yksityisyys- ja tietoturvastandardeja.

Nimenomaisella suostumuksellasi

Voimme luovuttaa henkilötietoja Hyggan organisaation ulkopuolisille kolmansille osapuolille muista, kuin edellä mainituista syistä, kun meillä on siihen rekisteröidyn nimenomainen suostumus. Rekisteröidyllä on oikeus peruuttaa tällainen suostumus milloin tahansa.

9. Rekisteröidyn oikeudet

Oikeus saada pääsy tietoihin

Rekisteröidyillä on oikeus saada pääsy henkilötietoihinsa, joita Hygga käsittelee. Voit halutessasi ottaa meihin yhteyttä selvittääksesi, mitä henkilötietoja käsittelemme sekä mihin tarkoitukseen näitä tietoja käytetään.

Oikeus vaatia tiedon korjaamista

Sinulla on oikeus saada virheelliset, epätarkat, vaillinaiset, vanhentuneet tai tarpeettomat henkilötiedot, joita säilytämme, korjatuiksi tai täydennetyiksi toimestamme. Ottamalla meihin yhteyttä voit päivittää esimerkiksi yhteystietosi tai muut henkilötietosi.

Oikeus vaatia tiedon poistamista

Voit pyytää meitä poistamaan henkilötietosi. Suoritamme pyyntösi mukaiset toimenpiteet, mikäli meillä ei ole oikeutettua syytä olla poistamatta tietoa.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Rekisteröidyllä on oikeus saada henkilötietonsa meiltä jäsennellyssä ja yleisesti käytetyssä muodossa sekä itsenäisesti siirtää tiedot kolmannelle osapuolelle.

10. Oikeuksien käyttäminen

Jos haluat käyttää jotakin ylläolevista oikeuksista, pyydämme lähettämään Hyggalle postitse tai sähköpostitse seuraavat tiedot: nimi, osoite, puhelinnumero ja kopio voimassaolevasta henkilöllisyystodistuksesta. Henkilöllisyyden todistamiseksi voimme pyytää lisätietojen toimittamista.

Voimme hylätä pyynnöt, jotka toistuvat kohtuuttoman usein, ovat liiallisia tai jotka ovat selvästi perusteettomia.

11.Tietoturvallisuus

Olemme toteuttaneet hallinnollisia, organisatorisia, teknisiä ja fyysisiä suojatoimenpiteitä keräämiemme ja käsittelemiemme henkilötietojen suojaamiseksi. Turvatoimemme on suunniteltu ylläpitämään asianmukainen taso tietojen luottamuksellisuuden, eheyden ja saatavuuden varmistamiseksi.

HR – rekisterissä olevia henkilötietoja voivat käsitellä ainoastaan ne henkilöt, joiden työtehtävien puolesta tämä on perusteltua. Henkilötietojen käyttö on suojattu asianmukaisin käyttäjäkohtaisin tunnuksin, salasanoin ja käyttöoikeuksin.

12. Valituksen tekeminen

Sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, jos koet Hyggan henkilötietojen käsittelyn olevan tietosuojalainsäädännön vastaista.

Viimeksi päivitetty:

Pvm. 24.5.2018

Tutustu tapaamme toimia

1.

Varaa tunnin aikaikkuna, jolloin haluat hoitosi alkavan. Maksa varausmaksu 19,90€.

2.

Saat tekstiviestitse tarkennetun hoitoaikasi 30 min. ennen vuoroasi.

3.

Hymyile! Saat yhdellä käynnillä yksilöllisen hoidon suun terveyteen.

Ajankohtaista

Asiakaspalvelu

Soita asiakaspalveluumme

(09) 58 400 300

Tee Hygga Hymy-sopimus

Hammashoitoa kk-maksulla

Lue lisää