Siirry sisältöön

Keraaminen paikka on kestävä valinta

Keraaminen paikka on muovipaikkaa lujempi, hampaanvärinen vaihtoehto, joka ei kulu eikä lohkeile. Keraamista paikkaa kannattaa harkita muovin sijaan erityisesti silloin, kun paikattava reikä on poskihampaissa, jolloin paikkaan kohdistuu paljon puruvoimaa tai silloin, kun hammasta on juurihoidettu. Keraaminen paikka kestää suussa usein loppuelämän. Normaali muovipaikka joudutaan uusimaan 5-10 vuoden välein. Usein muovipaikka pitää vaihtaa jo paljon tätäkin aiemmin.

Varaa aika keraamiselle paikalle

Miten keraaminen paikka tehdään?

Keraamisen paikan tekeminen vaatii kaksi vastaanottokäyntiä. Ennen keraamisen paikan tekoa hammas hiotaan. Mikäli hampaassa on vanha paikka, se poistetaan hionnan yhteydessä ja hammas suojataan tarvittaessa väliaikaisella paikalla. Keraamiseen paikkaukseen kuuluu ilmainen konsultaatiokäynti.

Keraaminsen paikan valmistus tehdään suun ulkopuolella jyrsimessä hammaslääkärin ottaman jäljennöksen perusteella. Paikan valmistamiseen menee Hyggalla noin neljä työpäivää. Valmis keraaminen paikka kiinnitetään lujalla kiinnityssementillä omaan hampaaseen, jonka jälkeen hammaslääkäri vielä tarkistaa purennan ja kiillottaa paikan pinnan.

Kela korvaa keraamisen paikkojen kustannuksista hammaslääkärityön osuutta. Jos joudutaan tekemään koko hampaan peittävä keraaminen kruunu, siihen ei Kela-korvaus kuulu.

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma,ke klo 10:15-18:00, ti,to ja pe klo 08:15-16:00 sekä la klo 9:15-15:00.

(09) 58 400 300

Tee Hygga Hymy-sopimus

Hammashoitoa kk-maksulla

Lue lisää