Siirry sisältöön

Keraaminen paikka on kestävä valinta

Keraaminen paikka

Keraaminen paikka on muovipaikkaa lujempi, hampaanvärinen vaihtoehto, joka ei kulu eikä lohkeile. Vaikka muovinen paikka onkin suositumpi, muovinen paikka ei yleensä kestä suurten hampaiden kohdalla. Normaali muovipaikka joudutaan uusimaan yleensä 5–10 vuoden välein. Muovipaikka voidaan joskus joutua uusimaan jopa alle 5 vuoden kuluttua hampaan paikkauksesta, kun taas keraaminen paikka kestää suussa usein koko loppuelämän ajan.

Varaa aika keraamiselle paikalle

Miten keraaminen paikka tehdään?

Kuinka monta hammaslääkärikäyntiä keraaminen paikkaus vaatii? Keraamisen paikan tekeminen vaatii kaksi vastaanottokäyntiä. Ennen keraamisen paikan laittamista hampaasi hiotaan. Jos hampaassasi on vanha paikka, se poistetaan hionnan yhteydessä ja hammas suojataan tarvittaessa väliaikaisella paikalla. Keraamiseen paikkaukseen kuuluu ilmainen konsultaatiokäynti.

Keraamisen paikan valmistus tehdään laboratoriossa hammaslääkärin ottaman jäljennöksen perusteella. Paikan valmistamiseen menee Hyggalla noin neljä työpäivää. Valmis keraaminen paikka kiinnitetään lujalla kiinnityssementillä omaan hampaaseesi, minkä jälkeen hammaslääkäri vielä tarkistaa purennan ja kiillottaa paikan pinnan. Keraaminen paikka muistuttaa väriltään luonnollista hammastasi.

Miksi muovipaikat ja vanhat amalgaamipaikat kannattaa vaihtaa kestäviin keraamisiin paikkoihin? Keraamista paikkaa kannattaa harkita muovin sijasta erityisesti silloin, kun paikattava reikä on poskihampaissa, koska poskihampaiden kohdalla paikkaan kohdistuu paljon puruvoimaa. Tällöin purenta vähitellen syvenee, kun paikat kuluvat. Keraaminen paikka on hyödyllinen myös silloin, kun hammas on juurihoidettu. Jos sinulla on vanhoja, perinteisistä materiaaleista valmistettuja paikkoja, ne kannattaa vaihtaa keraamisiin paikkoihin, koska tällöin on mahdollista estää ajoissa liian suurista hammaspaikoista johtuva hampaiden rapautuminen.

Lue Hyggan vastaavan hammaslääkärin Juha Vainion haastattelu keraamisesta paikkauksesta ja sen hyödyllisyydestä täältä.

Kelan korvaus koskee keraamisten paikkojen kustannusten kohdalla hammaslääkärityön osuutta. Jos hammaslääkäri joutuu tekemään koko hampaan peittävän keraamisen kruunun, Kela-korvaus ei ole mahdollinen. Hyggan hinnaston löydät täältä.

Keraaminen paikka

Miksi Hygga?

Hyggan tarjoamissa hammashoidon palveluissa ovat keskiössä asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi, hammaslääkärikäynnin mukavuus ja ajankäytön kiireettömyys.

Iloiset suun terveydenhuollon ammattilaisemme ovat aina valmiita auttamaan sinua yksilönä. Hammaslääkärikäyntiä ei tarvitse siis jännittää, koska tavoitteenamme on, että käyntisi olisi mahdollisimman mukava. Sinulla on aina mahdollisuus keskustella ja tuoda esille omat toiveesi ja kysymyksesi. Meillä on aikaa sinulle ja suusi terveydelle uudenaikaisen ajanvarausjärjestelmämme ansiosta.

Hygga sijaitsee loistavalla sijainnilla Helsingin Kampissa. Pääset paikalle helposti niin junalla, metrolla, bussilla, ratikalla, autolla kuin myös kävellen. Myös ajanvaraus on helppoa ja nopeaa! Voit varata ajan joko verkossa, puhelimitse (09) 58 400 300 tai paikan päällä (Kampinkuja 2, Sähkötalon 2. krs).

Löydät Hygga-klinikan myös Facebookista ja Instagramista.

Hygga – Hyvinvointia hymyllesi!

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma, ke ja pe 08:00-16:00, ti 09:00-17:00, to 10:00-18:00, la 09:00-15:00

(09) 58 400 300