Siirry sisältöön

Kotihoito implanttileikkauksen jälkeen

Implanttileikkaus on toimenpide, jonka jälkeen tulee olla syömättä ja juomatta kolme tuntia. Implanttileikkauksen jälkeisinä ensimmäisinä päivinä suositellaan nestemäisiä ja pehmeitä ruokia. Vältä kuumia ruokia ja juomia leikkauspäivänä, sillä korkeat lämpötilat laajentavat verisuonia ja lisäävät vuotoalttiutta.

Ota rauhallisesti leikkauspäivänä ja lepää voinnin mukaan puoli-istuvassa asennossa. Vältä tupakoimista, saunomista ja kovaa fyysistä rasitusta.

Leikkauskohta voi olla kipeä muutaman päivän ajan leikkauksen jälkeen. Voit ottaa tulehduskipulääkkeitä tarpeen mukaan, mutta vältä asetyylisalisyylihappoa sisältäviä valmisteita, sillä ne lisäävät vuotoalttiutta. Turvotus on normaalia ja häviää itsestään noin viikon kuluessa. Voit hillitä turvotusta kylmäpakkauksella. Paina pakkausta posken ihoa vasten noin 20 minuuttia kerrallaan. Ensimmäisinä leikkauksen jälkeisinä päivinä voi esiintyä hieman lämmönnousua.

Implanttileikkauksen toimenpidealueen puhdistaminen

Voit harjata hampaat ja puhdistaa välit normaalisti jo leikkauspäivänä, mutta vältä koskettelemasta implanttileikkauksen toimenpidealuetta kolmen päivän ajan leikkauksen jälkeen. Kolmen päivän kuluttua leikkauksesta voit aloittaa myös toimenpidealueen päivittäisen puhdistamisen. Harjaa aamuin illoin hampaiden pesun yhteydessä myös ikenen yläpuolella näkyvää metallista suojaruuvia huolellisesti niin, että ruuvi pysyy puhtaana eikä ien pääse kasvamaan sen päälle.

Milloin tulee ottaa yhteyttä?

Ota yhteys Hyggaan (puh. (09) 58 400 300) ja aukioloaikojemme ulkopuolella kunnallisen hammashoidon päivystykseen, jos:

  1. Leikkausalueella ilmenee runsasta verenvuotoa.
  2. Verenvuoto ei lakkaa vuorokauden sisällä leikkauksesta.
  3. Särky on sietämättömän kovaa.
  4. Sinulle nousee korkea kuume, joka jatkuu useita päiviä tai saat muita yleisoireita, kuten pahoinvointia tai ihottumaa.

implanttileikkauksen

Mukava hammaslääkäriklinikka Hygga sijaitsee keskellä Helsinkiä (Kampinkuja 2, Sähkötalon 2. krs.). Löydät Hygga-klinikan myös Facebookista ja Instagramista.

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma,ke klo 10:15-18:00, ti,to ja pe klo 08:15-16:00 sekä la klo 9:15-15:00.

(09) 58 400 300

Tee Hygga Hymy-sopimus

Hammashoitoa kk-maksulla!

Lue lisää