Siirry sisältöön

Implanttileikkauksen jälkeen

Implanttileikkaus on toimenpide, jonka jälkeen sinun tulee olla syömättä ja juomatta kolme tuntia. Implanttileikkauksen jälkeisinä ensimmäisinä päivinä suositellaan nestemäisiä ja pehmeitä ruokia. Vältä kuumia ruokia ja juomia leikkauspäivänä, sillä korkeat lämpötilat laajentavat verisuonia ja lisäävät vuotoalttiutta.

Ota rauhallisesti leikkauspäivänä ja lepää voinnin mukaan puoli-istuvassa asennossa. Vältä tupakoimista, saunomista ja kovaa fyysistä rasitusta.

Leikkauskohta voi olla kipeä muutaman päivän ajan leikkauksen jälkeen. Voit ottaa tulehduskipulääkkeitä tarpeen mukaan, mutta vältä asetyylisalisyylihappoa sisältäviä valmisteita, sillä ne lisäävät vuotoalttiutta.

Turvotus on normaalia ja häviää itsestään noin viikon kuluessa. Voit hillitä turvotusta kylmäpakkauksella. Paina pakkausta poskesi ihoa vasten noin 20 minuuttia kerrallaan. Ensimmäisinä leikkauksen jälkeisinä päivinä voi esiintyä hieman lämmönnousua.

Implanttileikkauksen toimenpidealueen puhdistaminen

Voit harjata hampaat ja puhdistaa välit normaalisti jo leikkauspäivänä, mutta vältä koskettelemasta implanttileikkauksen toimenpidealuetta kolmen päivän ajan leikkauksen jälkeen. Kolmen päivän kuluttua leikkauksesta voit aloittaa myös toimenpidealueen päivittäisen puhdistamisen.

Harjaa aamuin illoin hampaiden pesun yhteydessä myös ikenen yläpuolella näkyvää metallista suojaruuvia huolellisesti niin, että ruuvi pysyy puhtaana eikä ien pääse kasvamaan sen päälle.

Ota tarvittaessa yhteys hammaslääkäriin

Ota yhteys Hyggaan soittamalla numeroon (09) 58 400 300 ja aukioloaikojemme ulkopuolella kunnallisen hammashoidon päivystykseen, jos:

  1. Leikkausalueella ilmenee runsasta verenvuotoa.
  2. Verenvuoto ei lakkaa vuorokauden sisällä leikkauksesta.
  3. Särky on sietämättömän kovaa.
  4. Sinulle nousee korkea kuume, joka jatkuu useita päiviä tai saat muita yleisoireita, kuten pahoinvointia tai ihottumaa.

Implanttileikkauksen

Hyggan tarjoamissa hammashoidon palveluissa ovat keskiössä asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi, hammaslääkärikäynnin mukavuus ja ajankäytön kiireettömyys.

Iloiset suun terveydenhuollon ammattilaisemme ovat aina valmiita auttamaan sinua yksilönä. Hammaslääkärikäyntiä ei tarvitse siis jännittää, koska tavoitteenamme on, että käyntisi olisi mahdollisimman mukava. Sinulla on aina mahdollisuus keskustella ja tuoda esille omat toiveesi ja kysymyksesi. Meillä on aikaa sinulle ja suusi terveydelle uudenaikaisen ajanvarausjärjestelmämme ansiosta.

Hygga sijaitsee loistavalla sijainnilla Helsingin Kampissa. Pääset paikalle helposti niin junalla, metrolla, bussilla, ratikalla, autolla kuin myös kävellen. Myös ajanvaraus on helppoa ja nopeaa! Voit varata ajan joko verkossa, puhelimitse (09) 58 400 300 tai paikan päällä (Kampinkuja 2, Sähkötalon 2. krs).

Löydät Hygga-klinikan myös Facebookista ja Instagramista.

Hygga – Hyvinvointia hymyllesi!

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma, ke ja pe 08:00-16:00, ti 09:00-17:00, to 10:00-18:00, la 09:00-15:00

(09) 58 400 300