Siirry sisältöön

Miksi hengitys haisee?

Pahanhajuinen hengitys on monen tekijän summa. Yleisin syy on huono suuhygienia, joka aiheuttaa pahanhajuisia rikkiyhdisteitä tuottavien bakteerien kertymisen hampaiden ja limakalvojen pinnoille. Muita pahanhajuisen hengityksen aiheuttajia ovat esimerkiksi ientulehdus ja parodontiitti, muut suun, nielun ja hengitysteiden tulehdukset, nielurisoihin kertyvät bakteereista ja valkosoluista muodostuneet paakut (proput) ja kuiva suu. Myös tietyt ruoat ja juomat, lääkeaineet ja tupakka voivat aiheuttaa pahanhajuisen hengityksen.

Pahanhajuinen hengitys pois kotikonstein

1. Ennaltaehkäise ja hoida pahanhajuista hengitystä harjaamalla hampaasi huolellisesti aamuin illoin ja puhdistamalla hammasvälisi päivittäin.

2. Puhdista myös kielesi päivittäin. Voit harjata sen kevyesti lämpimään veteen kostutetulla hammasharjalla tai käyttää apteekista saatavia kielenpuhdistimia. Vedä tarvittaessa kieltäsi hieman ulospäin, jotta yletyt puhdistamaan myös kielesi takaosan.

3. Käytä suusi raikastamiseen ja nielusi huuhtelemiseen alkoholitonta suuvettä.

4. Kostuta kuivaa suutasi juomalla pieniä määriä vettä pitkin päivää ja syömällä pureskelua vaativaa ruokaa. Kokeile tarvittaessa myös apteekista saatavia kuivan suunhoitoon tarkoitettuja tuotteita. Tarjolla on geelejä, suihkeita, hammastahnoja, suuvesiä ja imeskelytabletteja. Suunterveydenhuollon ammattilaiset neuvovat mielellään sopivien tuotteiden valinnassa ja käytössä.

5. Käy säännöllisesti ja riittävän usein hammaskivenpoistossa. Näin ennaltaehkäiset ja hoidat ientulehdusta ja parodontiittia, helpotat kotihoitoasi ja vähennät pahanhajuisia yhdisteitä tuottavien bakteerien määrää suussasi. Suuhygienistisi osaa määritellä juuri sinulle sopivan hammaskivenpoistovälin.

Pahanhajuinen hengitys

Hyggan tarjoamissa hammashoidon palveluissa ovat keskiössä asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi, hammaslääkärikäynnin mukavuus ja ajankäytön kiireettömyys.

Iloiset suun terveydenhuollon ammattilaisemme ovat aina valmiita auttamaan sinua yksilönä. Hammaslääkärikäyntiä ei tarvitse siis jännittää, koska tavoitteenamme on, että käyntisi olisi mahdollisimman mukava. Sinulla on aina mahdollisuus keskustella ja tuoda esille omat toiveesi ja kysymyksesi. Meillä on aikaa sinulle ja suusi terveydelle uudenaikaisen ajanvarausjärjestelmämme ansiosta.

Hygga sijaitsee loistavalla sijainnilla Helsingin Kampissa. Pääset paikalle helposti niin junalla, metrolla, bussilla, ratikalla, autolla kuin myös kävellen. Myös ajanvaraus on helppoa ja nopeaa! Voit varata ajan joko verkossa, puhelimitse (09) 58 400 300 tai paikan päällä (Kampinkuja 2, Sähkötalon 2. krs).

Löydät Hygga-klinikan myös sosiaalisesta mediasta: Facebookista ja Instagramista.

Hygga – Hyvinvointia hymyllesi!

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma, ke ja pe 08:00-16:00, ti 09:00-17:00, to 10:00-18:00, la 09:00-15:00

(09) 58 400 300