Siirry sisältöön

Miksi hengitys haisee?

Pahanhajuinen hengitys on monen tekijän summa. Yleisin syy on huono suuhygienia, joka aiheuttaa pahanhajuisia rikkiyhdisteitä tuottavien bakteerien kertymisen hampaiden ja limakalvojen pinnoille. Muita pahanhajuisen hengityksen aiheuttajia ovat esimerkiksi ientulehdus ja parodontiitti, muut suun, nielun ja hengitysteiden tulehdukset, nielurisoihin kertyvät bakteereista ja valkosoluista muodostuneet paakut (proput) ja kuiva suu. Myös tietyt ruoat ja juomat, lääkeaineet ja tupakka voivat aiheuttaa pahanhajuisen hengityksen.

Pahanhajuinen hengitys pois kotikonstein

1. Ennaltaehkäise ja hoida pahanhajuista hengitystä harjaamalla hampaat huolellisesti aamuin illoin ja puhdistamalla hammasvälit päivittäin.

2. Puhdista myös kieli päivittäin. Voit harjata sen kevyesti lämpimään veteen kostutetulla hammasharjalla tai käyttää apteekista saatavia kielenpuhdistimia. Vedä tarvittaessa kieltä hieman ulospäin, jotta yletyt puhdistamaan myös kielen takaosan.

3. Käytä suun raikastamiseen ja nielun huuhtelemiseen alkoholitonta suuvettä.

4. Kostuta kuivaa suuta juomalla pieniä määriä vettä pitkin päivää ja syömällä pureskelua vaativaa ruokaa. Kokeile tarvittaessa myös apteekista saatavia kuivan suun hoitoon tarkoitettuja tuotteita. Tarjolla on geelejä, suihkeita, hammastahnoja, suuvesiä ja imeskelytabletteja. Suun terveydenhuollon ammattilaiset neuvovat mielellään sopivien tuotteiden valinnassa ja käytössä.

5. Käy säännöllisesti ja riittävän usein hammaskivenpoistossa. Näin ennaltaehkäiset ja hoidat ientulehdusta ja parodontiittia, helpotat kotihoitoa ja vähennät pahanhajuisia yhdisteitä tuottavien bakteerien määrää suussa. Suuhygienistisi osaa määritellä juuri sinulle sopivan hammaskivenpoistovälin.

Pahanhajuinen hengitys

Mukava hammaslääkäriklinikka Hygga sijaitsee keskellä Helsinkiä (Kampinkuja 2, Sähkötalon 2. krs.). Löydät Hygga-klinikan myös Facebookista ja Instagramista.

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma,ke klo 10:15-18:00, ti,to ja pe klo 08:15-16:00 sekä la klo 9:15-15:00.

(09) 58 400 300

Tee Hygga Hymy-sopimus

Hammashoitoa kk-maksulla!

Lue lisää