Siirry sisältöön

Diabetes ja suu

Diabetes lisää alttiutta suun alueen sairauksille, kuten ientulehdukselle, hampaiden kiinnityskudoksen sairaudelle eli parodontiitille, hampaiden reikiintymiselle ja suun sienitulehduksille. Tämän takia diabeetikon tulee huolehtia hyvin suunterveydestään. Suun alueen sairaudet ovat yleisiä henkilöillä, joilla diabeteksen hoitotasapaino on huono. Hoitamattomat suun alueen sairaudet, erityisesti parodontiitti, voivat puolestaan heikentää diabeteksen hoitotasapainoa.

Diabetes ja suun terveys

Diabetes saattaa aiheuttaa syljenerityksen vähenemistä ja kohottaa syljen ja ientaskunesteen sokeripitoisuutta. Tällöin hampaiden reikiintymisriski kasvaa ja suun limakalvot ovat alttiimpia tulehduksille. Suusi voi lisäksi tuntua kuivalta. Kuivan suun kotihoito-ohjeista voit lukea täältä. Kuiva suu lisää hampaiden reikiintymisen ja hammaskiven muodostamisen riskiä.

Diabeetikon on tärkeää käydä hammaslääkärillä suun ja hampaiden tarkastuksessa vähintään kerran vuodessa. Voit varata ajan hammastarkastukseen Hyggalle täällä. Hammastarkastus on tärkeä hyvinvointisi kannalta.

Ientulehduksen ja parodontiitin ennaltaehkäisemiseksi ja hoitamiseksi sinun on lisäksi käytävä säännöllisesti ja riittävän usein myös hammaskivenpoistossa.

Suunterveyden kotihoito

Muista huolehtia suusi terveydestä, kun syöt useita välipaloja pitääksesi verensokerisi tasaisena. Tehokas, säännöllinen suun puhdistaminen on paras keino ehkäistä suusairauksia.

  • Huuhtele suusi vedellä ja nauti ksylitolituotteita välipalojen jälkeen.
  • Harjaa hampaasi kaksi kertaa päivässä pehmeällä hammasharjalla ja fluoritahnalla.
  • Puhdista hampaittesi hammasvälit päivittäin.
  • Kostuta kuivaa suutasi esimerkiksi vesihörpyillä, ruokaöljyllä tai apteekin kuivan suun tuotteilla.
  • Suun terveydenhuollon ammattilainen ohjaa mielellään sinua sopivien suunhoitovälineiden ja -valmisteiden valinnassa ja käytössä.

diabetes

Hyggan tarjoamissa hammashoidon palveluissa ovat keskiössä asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi, hammaslääkärikäynnin mukavuus ja ajankäytön kiireettömyys.

Iloiset suun terveydenhuollon ammattilaisemme ovat aina valmiita auttamaan sinua yksilönä. Hammaslääkärikäyntiä ei tarvitse siis jännittää, koska tavoitteenamme on, että käyntisi olisi mahdollisimman mukava. Sinulla on aina mahdollisuus keskustella ja tuoda esille omat toiveesi ja kysymyksesi. Meillä on aikaa sinulle ja suusi terveydelle uudenaikaisen ajanvarausjärjestelmämme ansiosta.

Hygga sijaitsee loistavalla sijainnilla Helsingin Kampissa. Pääset paikalle helposti niin junalla, metrolla, bussilla, ratikalla, autolla kuin myös kävellen. Myös ajanvaraus on helppoa ja nopeaa! Voit varata ajan joko verkossa, puhelimitse (09) 58 400 300 tai paikan päällä (Kampinkuja 2, Sähkötalon 2. krs).

Löydät Hygga-klinikan myös Facebookista ja Instagramista.

Hygga – Hyvinvointia hymyllesi!

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma, ke ja pe 08:00-16:00, ti 09:00-17:00, to 10:00-18:00, la 09:00-15:00

(09) 58 400 300