Siirry sisältöön

Hammaskiven poisto on sijoitus omaan terveyteen

Säännöllinen hammaskiven poisto on fiksu tapa, joka säästää hampaita ja rahaa. Hammaskiven poisto myös pitää muut terveysongelmat loitolla. Hammaskivi on syljen suolojen kovettamaa, tiukasti hampaiden ja hammasjuurten pinnoille kiinnittynyttä bakteerimassaa, josta suurin osa sijaitsee ikenien alla näkymättömissä.

Varaa aika hammaskivenpoistoon

Hammaskiven poisto puhdistaa hampaat kuntoon

Mitä on hammaskivi? Hammaskivi aiheuttaa ientulehdusta, joka saa ikenet vuotamaan verta hampaiden harjauksen yhteydessä ja ikävän hajun hengitykseen. Tulehtunut ien on kuin avoin haava, jonka kautta bakteereilla on pääsy verenkiertoon ja  muualle elimistöön. Ientulehdus paranee yleensä täysin, kun hampaan pinnalla oleva hammaskivi poistetaan ja bakteerien aiheuttama ärsytys ienkudokseen lakkaa. Säännöllinen hampaiden puhdistaminen suuhygienistillä ehkäisee hammaskiven syntyä.

Useimmiten hammaskiven poisto ja hampaiden puhdistus tarkoittaa hammaskiveksi kovettuneen ja hampaisiin kiinnittyneen bakteerimassan eli plakin poistoa. Suuhygienistin tekemästä hammaskiven poistosta saa Kela-korvauksen hammaslääkärin lähetteellä. Lähete tehdään hammaslääkärin tarkastuksen yhteydessä samalla käyntikerralla.

Kuinka hammaskivi poistetaan? Suuhygienistin käynti sisältää hammaskiven hellävaraisen poistamisen käsi-instrumenteilla ja ultraäänilaitteella. Ultraäänilaitteen värähtelyn aikaansaama kavitaatioilmiö vedessä poistaa hammaskiven ja värjäymät. Reikiintymisriskin ollessa suuri tehdään puhdistuksen yhteydessä hampaisiin reikiintymistä ehkäisevä fluorikäsittely.

Voiko hammaskiven poiston tehdä itse? Hammaskiven poisto vaatii suuhygienistin välineitä. Hammaskiven poisto onnistuu näin ollen hammasklinikalla.

Kuinka usein hammaskivi kannattaa poistattaa? Jos edellisestä hammaskiven poistostasi on pitkä aika tai jos hammaskiveä on hampaistossasi paljon ja syvällä ikenen alla, voit joutua varaamaan useamman hoitokäynnin. Puhdistuksissa on hyvä käydä säännöllisesti, koska hammaskiveä ei itse pystytä kotikonstein poistamaan.

Onko sinulla muita kysymyksiä hammaskiven poistosta? Voit lukea Hyggan suuhygienistin Hanna Häyrisen hammaskiven poistoa käsittelevän haastattelun täältä.

Hammaskiven poisto kivuttomaksi

Suuhygienistin tekemä puhdistus on myös helpompaa ja miellyttävämpää silloin, kun hammaskivi ei ole ehtinyt kalkkeutua kovaksi. Suuhygienisti osaa neuvoa juuri sinun hampaillesi sopivan yksilöllisen hoitovälin. Hammaskiven poistaminen voi aiheuttaa kipua esimerkiksi silloin, kun hammaskiveä on paljon. Hammaskiven poisto on kuitenkin hyödyllistä. Hammaskiven poistoa ei tarvitse pelätä eikä jännittää, sillä puudutus on aina mahdollinen.

Kotihoito voi pysäyttää alkavat vaivat

Huolellinen hampaiden puhdistus kotona on vähintään yhtä tärkeää kuin vastaanotolla tehtävät puhdistukset. Suuhygienistin tärkeänä roolina on kotihoidon tukeminen, sillä plakin hoitoon jokainen pystyy vaikuttamaan omilla valinnoillaan. Yllätyksenä monelle tulee se, että kaikkia reikiä ei välttämättä tarvitse paikata, vaan alkava hampaan reikiintyminen eli karies voi pysähtyä oikeanlaisella kotihoidolla. Näihin ja muihin suun sairauksien ehkäisyyn ja hoitoon suuhygienisti osaa neuvoa juuri sinulle sopivimmat vinkit.

Hammaskiven poisto

Miksi Hygga?

Hyggan tarjoamissa hammashoidon palveluissa ovat keskiössä asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi, hammaslääkärikäynnin mukavuus ja ajankäytön kiireettömyys.

Iloiset suun terveydenhuollon ammattilaisemme ovat aina valmiita auttamaan sinua yksilönä. Hammaslääkärikäyntiä ei tarvitse siis jännittää, koska tavoitteenamme on, että käyntisi olisi mahdollisimman mukava. Sinulla on aina mahdollisuus keskustella ja tuoda esille omat toiveesi ja kysymyksesi. Meillä on aikaa sinulle ja suusi terveydelle uudenaikaisen ajanvarausjärjestelmämme ansiosta.

Hygga sijaitsee loistavalla sijainnilla Helsingin Kampissa. Pääset paikalle helposti niin junalla, metrolla, bussilla, ratikalla, autolla kuin myös kävellen. Myös ajanvaraus on helppoa ja nopeaa! Voit varata ajan joko verkossa, puhelimitse (09) 58 400 300 tai paikan päällä (Kampinkuja 2, Sähkötalon 2. krs).

Löydät Hygga-klinikan myös Facebookista ja Instagramista.

Hygga – Hyvinvointia hymyllesi!

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma, ke ja pe 08:00-16:00, ti 09:00-17:00, to 10:00-18:00, la 09:00-15:00

(09) 58 400 300