Siirry sisältöön

Hampaiden valkaisun jälkeen

Hampaiden valkaisun jälkeen on tärkeää, että noudatat kotihoito-ohjeita valkaisun lopputuloksen onnistumiseksi. Alta löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Vihlooko hampaita valkaisun jälkeen?

Hampaasi saattavat vihloa valkaisun jälkeen. Tämä on normaalia ja menee ohi vuorokauden sisällä. Jos vihlonta on kovaa, voit hoitaa sitä särkylääkkeillä. Myös vihloville hampaille tarkoitetut hammastahnat auttavat valkaisun jälkeiseen vihlontaan.

Hyggan valkaisussa hyödynnetään vetyperoksidia. Vaalentava vaikutus syntyy kemiallisessa hapettumisreaktiossa. Tutkimusten mukaan valon käyttäminen hampaiden valkaisussa lisää hampaiden vihlontaa. Hyggalla ei käytetä valoa hampaiden valkaisussa, koska valo ei lisää hampaiden valkaisun tehokkuutta.

Syöminen valkaisun jälkeen

Voit juoda vettä normaalisti, mutta vältä muita juomia ja syömistä kahden tunnin ajan valkaisun jälkeen. Valkaisuaine vaikuttaa kiilteessä ja hammasluussa vielä kahden vuorokauden ajan valkaisun jälkeen, jonka vuoksi hampaittesi kiille on altis imemään itseensä väriä.

Tämän vuoksi sinun tulisi välttää näitä värjääviä ruokia ja juomia kahden vuorokauden ajan valkaisun jälkeen: kahvi ja tee, punaviini, salmiakki, suklaa, lakritsi, mustikka, punajuuri,  mehut, limsat, cola-juomat ja kivennäisvedet, happamat hedelmät ja marjat, ketsuppi, curry, soijakastike ja muut voimakkaan väriset mausteet. Vältäthän kahden vuorokauden ajan myös tupakointia, voimakkaan värisiä huulipunia ja värillisiä hammastahnoja.

Valkaisun tulosten pysyvyys

Valkaisutuloksen pysyvyys on yksilöllinen, ja siihen vaikuttavat käyttämäsi värjäävät tuotteet, kuten ruoat, juomat ja tupakka. Hyvä kotihoito ja säännöllinen hammaskiven ja värjäytymien poisto suuhygienistillä ylläpitävät valkaisutulosta. Voit käydä hampaiden ylläpitovalkaisussa 6–18 kuukautta ensimmäisen valkaisun jälkeen.

Onko sinulla kysymyksiä hampaiden valkaisusta? Voit lukea lisää hampaiden valkaisusta Hyggan suuhygienistin Hanna Häyrisen haastattelusta täältä.

Hampaiden valkaisun jälkeen

Hyggan tarjoamissa hammashoidon palveluissa ovat keskiössä asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi, hammaslääkärikäynnin mukavuus ja ajankäytön kiireettömyys.

Iloiset suun terveydenhuollon ammattilaisemme ovat aina valmiita auttamaan sinua yksilönä. Hammaslääkärikäyntiä ei tarvitse siis jännittää, koska tavoitteenamme on, että käyntisi olisi mahdollisimman mukava. Sinulla on aina mahdollisuus keskustella ja tuoda esille omat toiveesi ja kysymyksesi. Meillä on aikaa sinulle ja suusi terveydelle uudenaikaisen ajanvarausjärjestelmämme ansiosta.

Hygga sijaitsee loistavalla sijainnilla Helsingin Kampissa. Pääset paikalle helposti niin junalla, metrolla, bussilla, ratikalla, autolla kuin myös kävellen. Myös ajanvaraus on helppoa ja nopeaa! Voit varata ajan joko verkossa, puhelimitse (09) 58 400 300 tai paikan päällä (Kampinkuja 2, Sähkötalon 2. krs).

Löydät Hygga-klinikan myös Facebookista ja Instagramista.

Hygga – Hyvinvointia hymyllesi!

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma, ke ja pe 08:00-16:00, ti 09:00-17:00, to 10:00-18:00, la 09:00-15:00

(09) 58 400 300