Siirry sisältöön

Hampaiden valkaisun jälkeen

Hampaiden valkaisun jälkeen on tärkeää noudattaa kotihoito-ohjeita valkaisun lopputuloksen onnistumiseksi. Alla löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Vihlooko hampaita hampaiden valkaisun jälkeen?

Hampaat saattavat vihloa valkaisun jälkeen. Tämä on normaalia ja menee ohi vuorokauden sisällä. Mikäli vihlonta on kovaa, voit hoitaa sitä särkylääkkeillä. Myös vihloville hampaille tarkoitetut hammastahnat auttavat valkaisun jälkeiseen vihlontaan.

Voinko syödä ja juoda normaalisti valkaisun jälkeen?

Voit juoda vettä normaalisti, mutta vältä muita juomia ja syömistä kahden tunnin ajan valkaisun jälkeen. Valkaisuaine vaikuttaa kiilteessä ja hammasluussa vielä kahden vuorokauden ajan valkaisun jälkeen, jonka vuoksi kiille on altis imemään itseensä väriä. Tämän vuoksi seuraavia värjääviä ruokia ja juomia tulee välttää kahden vuorokauden ajan valkaisun jälkeen: kahvi ja tee, punaviini, salmiakki, suklaa, lakritsi, mustikka, punajuuri,  mehut, limsat, cola-juomat ja kivennäisvedet, happamat hedelmät ja marjat, ketsuppi, curry, soijakastike ja muut voimakkaan väriset mausteet. Vältäthän kahden vuorokauden ajan myös tupakointia, voimakkaan värisiä huulipunia ja värillisiä hammastahnoja.

Kuinka kauan valkaisutulos pysyy?

Valkaisutuloksen pysyvyys on yksilöllinen ja siihen vaikuttavat käyttämäsi värjäävät tuotteet kuten ruoat, juomat ja tupakka. Hyvä kotihoito ja säännöllinen hammaskiven ja värjäytymien poisto suuhygienistillä ylläpitävät valkaisutulosta. Voit käydä hampaiden ylläpitovalkaisussa 6–18 kuukautta ensimmäisen valkaisun jälkeen.

hampaiden valkaisun jälkeen

Mukava hammaslääkäriklinikka Hygga sijaitsee keskellä Helsinkiä (Kampinkuja 2, Sähkötalon 2. krs.). Löydät Hygga-klinikan myös Facebookista ja Instagramista.

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma,ke klo 10:15-18:00, ti,to ja pe klo 08:15-16:00 sekä la klo 9:15-15:00.

(09) 58 400 300

Tee Hygga Hymy-sopimus

Hammashoitoa kk-maksulla!

Lue lisää