Siirry sisältöön

Purentakiskot estävät hampaiden ja leukanivelien vauriot

Yksilöllisen purentakiskon avulla estetään hampaisiin ja leukaniveliin kohdistuvat vauriot, jotka johtuvat useimmiten öisin tapahtuvasta narskuttelusta. Hammaslääkäri diagnosoi bruksismin yleensä hampaiden kulumisen ja purentalihasten arkuuden perusteella. Narskuttelu paljastuu myös limakalvomuutoksista: hampaiden painaumista kielen sivuilla ja puruvalleista poskissa.

Purentakisko voi aluksi tuntua suussa hieman ahtaalta ja puristavalta. Tämä on täysin normaalia ja tunne menee ohi kiskoon tottumisen myötä. Mikään yksittäinen hammas ei saa kipeytyä kiskon käytöstä. Jos purentakisko ei istu paikoilleen pitkän käyttötauon jälkeen, pidä sitä noin 30 minuuttia 40–45-asteisessa vedessä, jolloin kisko hieman pehmenee ja joustaa. Jos tämä ei auta, ota yhteys hammaslääkäriin.

Purentakiskon käyttö

Voit totutella kiskoon laittamalla sen suuhun esimerkiksi 30 minuuttia ennen nukkumaanmenoa. Purentakisko painetaan paikoilleen kätevästi sormilla. Älä aseta kiskoa paikoilleen puremalla, sillä se rasittaa ja vääntää kiskon rakennetta ja saattaa rikkoa kiskon. Purentakiskon käyttö saattaa hieman lisätä syljeneritystä. Aamulla kiskon käytön jälkeen voi tuntua siltä, ettei purenta asetu täysin kohdalleen. Tämä on normaalia ja johtuu puremalihasten rentoutumisesta. Jos kisko rikkoutuu, älä yritä korjata sitä itse, vaan ota yhteys hammaslääkäriin.

Puhdistaminen ja säilytys

Pese purentakisko päivittäin hammasharjalla, vedellä ja astianpesuaineella, saippualla tai pesunesteellä. Älä käytä purentakiskon pesuun hammastahnaa, sillä se saattaa naarmuttaa kiskon pintaa. Älä myöskään pese purentakiskoa astianpesukoneessa tai desinfioi sitä keittämällä, sillä kuumuus vahingoittaa kiskoa. Desinfioi kisko kerran viikossa proteesinpuhdistusaineella, esim. Corega-tabletit. Säilytä purentakisko kuivana huoneenlämmössä omassa rasiassaan, poissa lasten ja lemmikkien ulottuvilta.

purentakiskon

Mukava hammaslääkäriklinikka Hygga sijaitsee keskellä Helsinkiä (Kampinkuja 2, Sähkötalon 2. krs.). Löydät Hygga-klinikan myös Facebookista ja Instagramista.

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma,ke klo 10:15-18:00, ti,to ja pe klo 08:15-16:00 sekä la klo 9:15-15:00.

(09) 58 400 300

Tee Hygga Hymy-sopimus

Hammashoitoa kk-maksulla!

Lue lisää