Siirry sisältöön

Purentakiskot estävät hampaiden ja leukanivelien vauriot

Yksilöllisen purentakiskon avulla estetään hampaisiin ja leukaniveliin kohdistuvat vauriot, jotka johtuvat useimmiten öisin tapahtuvasta narskuttelusta. Narskuttelun syinä voivat olla purentahäiriöt, perinnöllinen alttius tai stressi. Purentakiskon käyttämisen avulla hampaat eivät kulu narskuttelun takia. Purentakiskon avulla puremalihakset rentoutuvat ja narskuttelusta aiheutuvat säryt ja kivut estetään.

purentakiskon

Hammaslääkäri diagnosoi bruksismin yleensä hampaiden kulumisen ja purentalihasten arkuuden perusteella. Narskuttelu paljastuu myös limakalvomuutoksista: hampaiden painaumista kielen sivuilla ja puruvalleista poskissa.

Purentakisko voi aluksi tuntua suussasi hieman ahtaalta ja puristavalta. Tämä on täysin normaalia, ja tunne menee ohi kiskoon tottumisen myötä. Mikään yksittäinen hampaasi ei saa kipeytyä kiskon käytöstä. Jos purentakisko ei istu paikoilleen pitkän käyttötauon jälkeen, pidä sitä noin 30 minuuttia 40–45-asteisessa vedessä, jolloin kisko hieman pehmenee ja joustaa. Jos tämä ei auta, ota yhteys hammaslääkäriin.

Purentakiskon käyttö

Purentakiskoa pidetään suussa yön ajan, ja käyttöön tottuu. Voit totutella kiskoon laittamalla sen suuhun esimerkiksi 30 minuuttia ennen nukkumaanmenoa. Purentakisko painetaan paikoilleen kätevästi sormilla. Älä aseta kiskoa paikoilleen puremalla, sillä se rasittaa ja vääntää kiskon rakennetta ja saattaa rikkoa kiskon.

Purentakiskon käyttö saattaa hieman lisätä syljeneritystä. Aamulla kiskon käytön jälkeen voi tuntua siltä, ettei purenta asetu täysin kohdalleen. Tämä on normaalia ja johtuu puremalihasten rentoutumisesta. Jos kisko rikkoutuu, älä yritä korjata sitä itse, vaan ota yhteys hammaslääkäriin.

Puhdistaminen ja säilytys

Kisko on pitkäaikainen sijoitus, sillä se kestää käytössä jopa 5–10 vuotta.

  • Puhdista purentakisko päivittäin hammasharjalla, vedellä ja astianpesuaineella, saippualla tai pesunesteellä.
  • Älä käytä purentakiskon puhdistukseen hammastahnaa, sillä se saattaa naarmuttaa kiskon pintaa.
  • Älä puhdista purentakiskoa astianpesukoneessa tai desinfioi sitä keittämällä, sillä kuumuus vahingoittaa kiskoa.
  • Desinfioi kisko kerran viikossa proteesinpuhdistusaineella, esimerkiksi Corega-tableteilla.
  • Säilytä purentakisko kuivana huoneenlämmössä omassa rasiassaan poissa lasten ja lemmikkien ulottuvilta. Kotona kiskoa säilytetään kuivana omassa säilytyskotelossaan.
  • Älä korjaa itse purentakiskoa, sillä se saattaa tehdä kiskosta korjauskelvottoman.

purentakiskon

Hyggan tarjoamissa hammashoidon palveluissa ovat keskiössä asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi, hammaslääkärikäynnin mukavuus ja ajankäytön kiireettömyys.

Iloiset suun terveydenhuollon ammattilaisemme ovat aina valmiita auttamaan sinua yksilönä. Hammaslääkärikäyntiä ei tarvitse siis jännittää, koska tavoitteenamme on, että käyntisi olisi mahdollisimman mukava. Sinulla on aina mahdollisuus keskustella ja tuoda esille omat toiveesi ja kysymyksesi. Meillä on aikaa sinulle ja suusi terveydelle uudenaikaisen ajanvarausjärjestelmämme ansiosta.

Hygga sijaitsee loistavalla sijainnilla Helsingin Kampissa. Pääset paikalle helposti niin junalla, metrolla, bussilla, ratikalla, autolla kuin myös kävellen. Myös ajanvaraus on helppoa ja nopeaa! Voit varata ajan joko verkossa, puhelimitse (09) 58 400 300 tai paikan päällä (Kampinkuja 2, Sähkötalon 2. krs).

Löydät Hygga-klinikan myös Facebookista ja Instagramista.

Hygga – Hyvinvointia hymyllesi!

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma, ke ja pe 08:00-16:00, ti 09:00-17:00, to 10:00-18:00, la 09:00-15:00

(09) 58 400 300