Siirry sisältöön

Kotihoito hampaan poiston jälkeen

Hampaan poisto on yleinen toimenpide, jonka jälkeen poistokuopan tulee antaa parantua rauhassa. Pidä harsotaitosta poistokuopan päällä noin puoli tuntia puremalla hampaita kevyesti yhteen. Puolen tunnin kuluessa poistokuoppaan muodostuu verihyytymä. Jos poistokuopasta vuotaa vielä tämän jälkeen verta, voit vaihtaa kuopan päälle puhtaan harsotaitoksen. Älä mene makuulle heti poiston jälkeen, sillä makuuasento lisää verenvuotoalttiutta.

Hampaan poisto ja syöminen

Vältä syömistä ja juomista kahden tunnin ajan poiston jälkeen. Suosi poistopäivänä pehmeitä ruokia, jotka eivät vaadi paljon pureskelua. Älä sylje, purskuttele nesteellä tai juo pillillä poistopäivänä, sillä alipaine saattaa irrottaa poistokuoppaan muodostuneen verihyytymän. Vältä kuumia ruokia ja juomia poistopäivänä, sillä korkeat lämpötilat laajentavat verisuonia ja lisäävät vuotoalttiutta. Vältä myös tupakoimista, saunomista ja kovaa fyysistä rasitusta poistopäivänä.

Hampaan poistoalueen paraneminen

Poistoalue on kipeimmillään yleensä poistoa seuraavana päivänä.  Poiston jälkeiseen särkyyn voi ottaa tulehduskipulääkkeitä, mutta vältä asetyylisalisyylihappoa sisältäviä valmisteita, koska ne lisäävät vuotoalttiutta. Turvotus poistoalueella on normaalia ja häviää yleensä viimeistään 5–7 päivän kuluttua poistosta.  Särkyä, turvotusta ja verenvuotoa voi hoitaa myös kylmäpakkauksella. Paina kylmäpakkausta poskesi ihoa vasten noin 20 minuuttia kerrallaan. Voit harjata hampaat ja puhdistaa välit normaalisti poistopäivänä, mutta vältä koskettelemasta poistokuopan aluetta.

Milloin tulee ottaa yhteyttä?

Ota yhteys Hyggaan puh. (09) 58 400 300 ja aukioloaikojemme ulkopuolella kunnallisen hammashoidon päivystykseen, jos:

  • verenvuoto on runsasta
  • verenvuoto ei lakkaa vuorokauden sisällä poistosta
  • särky on sietämättömän kovaa tai poistokuoppa kipeytyy uudelleen 3–4 päivän kuluttua poistosta
  • sinulle nousee kuume tai saat muita yleisoireita

hampaan poisto

Hyggan tarjoamissa hammashoidon palveluissa ovat keskiössä asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi, hammaslääkärikäynnin mukavuus ja ajankäytön kiireettömyys.

Iloiset suun terveydenhuollon ammattilaisemme ovat aina valmiita auttamaan sinua yksilönä. Hammaslääkärikäyntiä ei tarvitse siis jännittää, koska tavoitteenamme on, että käyntisi olisi mahdollisimman mukava. Sinulla on aina mahdollisuus keskustella ja tuoda esille omat toiveesi ja kysymyksesi. Meillä on aikaa sinulle ja suusi terveydelle uudenaikaisen ajanvarausjärjestelmämme ansiosta.

Hygga sijaitsee loistavalla sijainnilla Helsingin Kampissa. Pääset paikalle helposti niin junalla, metrolla, bussilla, ratikalla, autolla kuin myös kävellen. Myös ajanvaraus on helppoa ja nopeaa! Voit varata ajan joko verkossa, puhelimitse (09) 58 400 300 tai paikan päällä (Kampinkuja 2, Sähkötalon 2. krs).

Löydät Hygga-klinikan myös Facebookista ja Instagramista.

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma,ke klo 10:15-18:00, ti,to ja pe klo 08:15-16:00 sekä la klo 9:15-15:00.

(09) 58 400 300

Hallinnoi Hymy-sopimusta

Kirjaudu sisään tai tilaa uusi sopimus!

Katso lisää täältä!