Siirry sisältöön

Hampaiden juurihoito

Juurihoito

Pitkälle edennyt reikä saattaa olla edennyt hammasytimeen asti. Tällöin hammas pitää juurihoitaa ennen paikkausta. Juurihoito voidaan tarvita myös silloin, kun hammas tapaturmaisesti katkeaa tai lohkeaa siten, että hampaan ytimessä sijaitseva hermo paljastuu. Tapaturman seurauksena saattaa joskus käydä myös niin, että hammasvaurio ja juurihoidon tarve selviää vasta useiden vuosien jälkeen.

Juurihoito tehdään usein kahdessa vaiheessa, jolloin se saattaa vaatia sinulta kaksi vastaanottokäyntiä. Hyggan joustavan toimintamallin ansiosta pystymme tekemään juurihoidon hampaallesi myös yhdellä käynnillä, jos hampaasi juurikanava ei vaadi lääkeainekäsittelyä.

Varaa aika juurihoitoon

Miten juurihoito tehdään?

Ensimmäisellä käynnillä hampaasi tutkitaan, röntgenkuvataan ja useimmiten puudutetaan. Hampaasi kruunuosa porataan auki, jotta päästään käsiksi ydinonteloon ja juurikanaviin. Juurikanavat puhdistetaan juurihoitoon tarkoitetuilla instrumenteilla ja huuhdellaan bakteereja estävillä huuhteluaineilla.

Hampaasi puhdistetut juurikanavat täytetään bakteereita tuhoavalla lääkeaineella 1–3 viikon ajaksi ennen lopullista täyttöä, ja päälle tehdään väliaikainen paikka. Takahampaissa on yleensä vähintään kolme juurikanavaa, joten niiden juurihoito vie enemmän aikaa kuin yksijuurisissa etuhampaissa.

Ensimmäisen käynnin jälkeen hampaassasi voi etenkin aluksi tuntua särkyä, johon sinun kannattaa ottaa särkylääkettä. Hammas, jossa juurihoito on kesken, halkeaa tavanomaista helpommin. Siksi sinun on varottava kovaa purressasi hammasta, jossa juurihoito on kesken. Sinun kannattaa olla Hyggaan heti yhteydessä, jos kipu muuttuu kovemmaksi tai alueelle tulee turvotusta. Ensimmäisen käynnin jälkeen hammpaasi ei ole väliaikaisen paikan takia vielä kestävä. Voit lukea ensimmäisen käynnin jälkeisistä kotihoito-ohjeista täältä.

Toisella käynnillä hampaaseesi asetetaan juuritäyte ja tehdään paikka. Juurihoidetun hampaasi jatkon kannalta kestävin ratkaisu on keraaminen paikka. Toisen käynnin jälkeen hampaasi on juurihoidettu, mutta on silti heikompi kuin terve hammas. Löydät valmiin juurihoidetun hampaan kotihoito-ohjeet täältä.

Ota tarvittaessa yhteys hammaslääkäriin

Jos sinulla on juurihoidon jälkeen kipua juurihoidetussa hampaassa tai muita oireita, soita Hyggalle (09) 58 400 300 tai aukioloaikojemme ulkopuolella kunnallisen hammashoidon päivystykseen.

Juurihoito

Miksi Hygga?

Hyggan tarjoamissa hammashoidon palveluissa ovat keskiössä asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi, hammaslääkärikäynnin mukavuus ja ajankäytön kiireettömyys.

Iloiset suun terveydenhuollon ammattilaisemme ovat aina valmiita auttamaan sinua yksilönä. Hammaslääkärikäyntiä ei tarvitse siis jännittää, koska tavoitteenamme on, että käyntisi olisi mahdollisimman mukava. Sinulla on aina mahdollisuus keskustella ja tuoda esille omat toiveesi ja kysymyksesi. Meillä on aikaa sinulle ja suusi terveydelle uudenaikaisen ajanvarausjärjestelmämme ansiosta.

Hygga sijaitsee loistavalla sijainnilla Helsingin Kampissa. Pääset paikalle helposti niin junalla, metrolla, bussilla, ratikalla, autolla kuin myös kävellen. Myös ajanvaraus on helppoa ja nopeaa! Voit varata ajan joko verkossa, puhelimitse (09) 58 400 300 tai paikan päällä (Kampinkuja 2, Sähkötalon 2. krs).

Löydät Hygga-klinikan myös Facebookista ja Instagramista.

Hygga – Hyvinvointia hymyllesi!

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma, ke ja pe 08:00-16:00, ti 09:00-17:00, to 10:00-18:00, la 09:00-15:00

(09) 58 400 300