Siirry sisältöön

Hampaiden juurihoito

Juurihoito

Pitkälle edennyt reikä saattaa mennä hammasytimeen asti. Tällöin hammas pitää juurihoitaa ennen paikkausta. Juurihoito voidaan tarvita myös silloin, kun hammas tapaturmaisesti katkeaa tai lohkeaa siten, että hampaan ytimessä sijaitseva hermo paljastuu. Tapaturman seurauksena saattaa joskus käydä myös niin, että hammasvaurio ja juurihoidon tarve selviää vasta useiden vuosien jälkeen.

Juurihoito tehdään usein kahdessa vaiheessa, jolloin se saattaa vaatia kaksi vastaanottokäyntiä. Hyggan joustavan toimintamallin ansiosta pystymme tekemään juurihoidon myös yhdellä käynnillä, mikäli juurikanava ei vaadi lääkeainekäsittelyä.

Varaa aika juurihoitoon

Miten juurihoito tehdään?

Ensimmäisellä käynnillä hammas tutkitaan, röntgenkuvataan ja useimmiten puudutetaan. Hampaan kruunuosa porataan auki, jotta päästään käsiksi ydinonteloon ja juurikanaviin. Juurikanavat puhdistetaan juurihoitoon tarkoitetuilla instrumenteilla ja huuhdellaan bakteereja estävillä huuhteluaineilla.

Puhdistetut juurikanavat täytetään bakteereita tuhoavalla lääkeaineella 1–3 viikon ajaksi ennen lopullista täyttöä, ja päälle tehdään väliaikainen paikka. Takahampaissa on yleensä vähintään kolme juurikanavaa, joten niiden juurihoito vie enemmän aikaa kuin yksijuurisissa etuhampaissa.

Ensimmäisen käynnin jälkeen hampaassa voi etenkin aluksi tuntua särkyä, johon kannattaa ottaa särkylääkettä. Hammas, jossa on juurihoito kesken, halkeaa tavanomaista helpommin ja siksi sitä on varottava kovaa purtaessa. Hyggaan kannattaa olla heti yhteydessä, mikäli kipu muuttuu kovemmaksi tai tulee turvotusta. Ensimmäisen käynnin jälkeen hammas ei ole väliaikaisen paikan takia vielä kestävä. Voit lukea ensimmäisen käynnin jälkeisistä kotihoito-ohjeista täältä.

Toisella käynnillä hampaaseen asetetaan juuritäyte ja tehdään paikka. Juurihoidetun hampaan jatkon kannalta kestävin ratkaisu on keraaminen paikka. Toisen käynnin jälkeen hampaasi on juurihoidettu, mutta on silti heikompi kuin terve hammas. Löydät valmiin juurihoidetun hampaan kotihoito-ohjeet täältä.

Juurihoito

Miksi Hygga?

Hyggan tarjoamissa hammashoidon palveluissa ovat keskiössä asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi, hammaslääkärikäynnin mukavuus ja ajankäytön kiireettömyys.

Iloiset suun terveydenhuollon ammattilaisemme ovat aina valmiita auttamaan sinua yksilönä. Hammaslääkärikäyntiä ei tarvitse siis jännittää, koska tavoitteenamme on, että käyntisi olisi mahdollisimman mukava. Sinulla on aina mahdollisuus keskustella ja tuoda esille omat toiveesi ja kysymyksesi. Meillä on aikaa sinulle ja suusi terveydelle uudenaikaisen ajanvarausjärjestelmämme ansiosta.

Hygga sijaitsee loistavalla sijainnilla Helsingin Kampissa. Pääset paikalle helposti niin junalla, metrolla, bussilla, ratikalla, autolla kuin myös kävellen. Myös ajanvaraus on helppoa ja nopeaa! Voit varata ajan joko verkossa, puhelimitse (09) 58 400 300 tai paikan päällä (Kampinkuja 2, Sähkötalon 2. krs).

Löydät Hygga-klinikan myös Facebookista ja Instagramista.

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma,ke klo 10:15-18:00, ti,to ja pe klo 08:15-16:00 sekä la klo 9:15-15:00.

(09) 58 400 300

Tee Hygga Hymy-sopimus

Hammashoitoa kk-maksulla!

Lue lisää