Siirry sisältöön

Hampaiden juurihoito

Pitkälle edennyt reikä saattaa mennä hammasytimeen asti. Tällöin hammas pitää juurihoitaa ennen paikkausta. Juurihoitoa voidaan tarvita myös silloin, kun hammas tapaturmaisesti katkeaa tai lohkeaa siten, että hampaan ytimessä sijaitseva hermo paljastuu. Tapaturman seurauksena saattaa joskus käydä myös niin, että hammasvaurio ja juurihoidon tarve selviää vasta useiden vuosien jälkeen.

Juurihoito tehdään usein kahdessa vaiheessa, jolloin se saattaa vaatia kaksi vastaanottokäyntiä. Hyggan joustavan toimintamallin ansiosta pystymme tekemään juurihoidon myös yhdellä käynnillä, mikäli juurikanava ei vaadi lääkeainekäsittelyä.

Varaa aika juurihoitoon

Miten juurihoito tehdään?

Juurihoidon aluksi hammas tutkitaan, röntgenkuvataan ja useimmiten puudutetaan. Hampaan kruunuosa porataan auki, jotta päästään käsiksi ydinonteloon ja juurikanaviin. Juurikanavat puhdistetaan juurihoitoon tarkoitetuilla instrumenteilla ja huuhdellaan bakteereja estävillä huuhteluaineilla.

Puhdistetut juurikanavat täytetään bakteereita tuhoavalla lääkeaineella 1–3 viikon ajaksi ennen lopullista täyttöä, ja päälle tehdään väliaikainen paikka. Takahampaissa on yleensä vähintään kolme juurikanavaa, joten niiden juurihoito vie enemmän aikaa kuin yksijuurisissa etuhampaissa.

Hammas, jossa on juurihoito kesken, halkeaa tavanomaista helpommin ja siksi sitä on varottava kovaa purtaessa. Ensimmäisen käynnin jälkeen hampaassa voi etenkin aluksi tuntua särkyä, johon kannattaa ottaa särkylääkettä. Hyggaan kannattaa olla heti yhteydessä, mikäli kipu muuttuu kovemmaksi tai tulee turvotusta.

Toisella käynnillä hampaaseen asetetaan juuritäyte ja tehdään paikka. Juurihoidetun hampaan jatkon kannalta kestävin ratkaisu on keraaminen paikka.

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma,ke klo 10:15-18:00, ti,to ja pe klo 08:15-16:00 sekä la klo 9:15-15:00.

(09) 58 400 300

Tee Hygga Hymy-sopimus

Hammashoitoa kk-maksulla

Lue lisää