Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Lohkeama hampaassa, mikä avuksi?

Hampaan lohkeaminen tarkoittaa tilannetta, jolloin hampaasta lohkeaa vanha paikka osittain tai kokonaan. Lohkeama voi olla myös osa hampaasta. Lohjennut hammas tuntuu teräväreunaiselta, mutta se ei välttämättä oireile välittömästi. Hampaan lohkeama tulisi aina tutkia ja tarvittaessa paikata ongelmien välttämiseksi. Mitä pikemmin lohjenneen hampaan korjaa, sitä varmemmin avuksi riittää pelkkä paikkaus. Pienet säröt hampaissa voidaan usein vain hioa tasaiseksi. Hoitamaton, lohjennut hammas voi tulehtua herkästi ja aiheuttaa särkyä. Hampaan ytimen tulehtuessa tarvitaan juurihoitoa.

Miksi hammas lohkeaa?

Syitä hampaan lohkeamiselle ovat paikkamateriaalin hajoaminen tai irtoaminen, hampaiden reikiintyminen eli karies, hampaiden narskuttelu sekä hammastapaturmat.

Mikä on hampaan lohkeaman korjauksen hinta?

Hammaslääkäri hoitaa hampaan lohkeaman paikkaamalla. Paikkausmateriaali valitaan tarpeen mukaan. Hintaa voi arvioida paikkaushintojen perusteella, saat aina kustannusarvion hoidostasi käyntisi yhteydessä.

Miten varaan ajan?

Voit varata ajan ajanvarauskalenteristamme, soittamalla (09) 58 400 300 tai chatissa. Voit ilmoittaa varauksen syyksi hammastarkastuksen ja halutessasi myös lohkeaman. Ajan saat usein jo samalle päivälle!

Miten hampaan lohkeama korjataan?

Lohjennut hammas täytyy tutkia hammaslääkärin vastaanotolla. Lohkeamat hampaissa paikataan ja hiotaan tarpeen mukaisesti. Tilanteeseen sopiva paikkamateriaali valitaan yhdessä asiakkaan kanssa.

Miten katkaisen lohkeamakierteen?

Perimmäinen syy lohkeamiin kannattaa aina selvittää kunnolla, mikäli lohkeamia esiintyy usein. Lohkeamia on mahdollista ennaltaehkäistä omalla toiminnalla.

  • Purentakisko on avuksi, mikäli hampaiden narskuttelu on syynä lohkeamiin.
  • Keraaminen paikka on suositeltava ratkaisu, etenkin juurihoidettuihin hampaisiin. Se on luonnollisen näköinen, muovipaikkaa kestävämpi ratkaisu. Sen ehdottomia etuja ovat kestävyys ja luonnollisesti muihin hampaisiin sulautuva väri.
  • Hammasimplantti puuttuvien hampaiden korvaamiseksi auttaa purentahaasteissa.
  • Purenta ei parane pelkästään hammaslääkärillä käynnillä, itsehoito on myös tärkeässä roolissa. Purentalihaksia voi rentouttaa säännöllisesti niitä hieromalla, ja purukumin syönti kannattaa suosiolla jättää pois. Myös purenta-alueen fysioterapia voi olla avuksi kipuihin ja purennan toimintahäiriöihin.

 

Asiakaspalvelu

Soita asiakaspalveluumme

(09) 58 400 300

Tee Hygga Hymy-sopimus

Hammashoitoa kk-maksulla

Lue lisää