Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Lohkeama hampaassa, mikä avuksi?

Hampaan lohkeaminen tarkoittaa tilannetta, jolloin hampaasta lohkeaa vanha paikka osittain tai kokonaan. Lohkeama voi olla myös osa hampaasta. Lohjennut hammas tuntuu teräväreunaiselta, mutta se ei välttämättä oireile välittömästi. Hampaan lohkeama tulisi aina tutkia ja tarvittaessa paikata ongelmien välttämiseksi. Mitä pikemmin lohjenneen hampaan korjaa, sitä varmemmin avuksi riittää pelkkä paikkaus. Pienet säröt hampaissa voidaan usein vain hioa tasaiseksi. Hoitamaton, lohjennut hammas voi tulehtua herkästi ja aiheuttaa särkyä. Hampaan ytimen tulehtuessa tarvitaan juurihoitoa.

Varaa aika hammaslääkärille

Miksi hammas lohkeaa?

Syitä hampaan lohkeamiselle ovat esimerkiksi paikkamateriaalin hajoaminen tai irtoaminen, hampaiden reikiintyminen eli karies, hampaiden narskuttelu sekä hammastapaturmat.

Mikä on hampaan lohkeaman korjauksen hinta?

Hammaslääkäri hoitaa hampaan lohkeaman paikkaamalla. Paikkausmateriaali valitaan tarpeen mukaan. Alustavasti hintaa voi arvioida paikkaushintojen perusteella. Saat aina kustannusarvion hoidostasi käyntisi yhteydessä ennen toimenpiteitä.

Miten varaan ajan, kun hampaassa on lohkeama?

Voit varata ajan Hyggalle ajanvarauskalenteristamme, soittamalla (09) 58 400 300 tai chatissa. Voit ilmoittaa varauksen syyksi hammastarkastuksen ja halutessasi myös lohkeaman. Ajan saat usein jo samalle päivälle, mahdollisesti jopa vain kävelemällä sisään klinikalle!

Miten hampaan lohkeama korjataan?

Lohjennut hammas täytyy tutkia hammaslääkärin vastaanotolla. Lohkeamat hampaissa paikataan ja hiotaan tarpeen mukaisesti. Tilanteeseen sopiva paikkamateriaali valitaan yhdessä asiakkaan kanssa.

Miten katkaisen lohkeamakierteen?

Perimmäinen syy lohkeamiin kannattaa aina selvittää kunnolla, mikäli lohkeamia esiintyy usein. Lohkeamia on mahdollista ennaltaehkäistä omalla toiminnalla.

  • Purentakisko on avuksi, mikäli hampaiden narskuttelu on syynä lohkeamiin. Purentakisko auttaa myös hampaan kiinnityskudosten ja suun pehmytkudosten vaurioitumista sekä suojaa leukaniveliä.
  • Keraaminen paikka on suositeltava ratkaisu etenkin juurihoidettuihin hampaisiin. Se on luonnollisen näköinen, muovipaikkaa kestävämpi ratkaisu. Sen ehdottomia etuja ovat kestävyys ja luonnollisesti muihin hampaisiin sulautuva väri.
  • Hammasimplantti puuttuvien hampaiden korvaamiseksi auttaa purentahaasteissa. Mitä nopeammin puuttuva hammas korvataan, sitä varmemmin vältetään muutoksen aiheuttamat ongelmat muussa hampaistossa.
  • Purenta ei parane pelkästään hammaslääkärillä käynnillä, itsehoito on myös tärkeässä roolissa. Purentalihaksia voi rentouttaa säännöllisesti niitä hieromalla, ja purukumin syönti kannattaa suosiolla jättää pois. Myös purenta-alueen fysioterapia voi olla avuksi kipuihin ja purennan toimintahäiriöihin.

lohkeama

Miksi Hygga?

Hyggan tarjoamissa hammashoidon palveluissa ovat keskiössä asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi, hammaslääkärikäynnin mukavuus ja ajankäytön kiireettömyys.

Iloiset suun terveydenhuollon ammattilaisemme ovat aina valmiita auttamaan sinua yksilönä. Hammaslääkärikäyntiä ei tarvitse siis jännittää, koska tavoitteenamme on, että käyntisi olisi mahdollisimman mukava. Sinulla on aina mahdollisuus keskustella ja tuoda esille omat toiveesi ja kysymyksesi. Meillä on aikaa sinulle ja suusi terveydelle uudenaikaisen ajanvarausjärjestelmämme ansiosta.

Hygga sijaitsee loistavalla sijainnilla Helsingin Kampissa. Pääset paikalle helposti niin junalla, metrolla, bussilla, ratikalla, autolla kuin myös kävellen. Myös ajanvaraus on helppoa ja nopeaa! Voit varata ajan joko verkossa, puhelimitse (09) 58 400 300 tai paikan päällä (Kampinkuja 2, Sähkötalon 2. krs).

Löydät Hygga-klinikan myös Facebookista ja Instagramista.

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma,ke klo 10:15-18:00, ti,to ja pe klo 08:15-16:00 sekä la klo 9:15-15:00.

(09) 58 400 300

Tee Hygga Hymy-sopimus

Hammashoitoa kk-maksulla!

Lue lisää