Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Oletko kiinnostunut hampaiden valkaisusta? Lue suuhygienistimme Hanna Häyrisen haastattelu!

Oletko pohtinut ajan varaamista hampaiden valkaisuun? Kysyimme suuhygienistiltämme Hanna Häyriseltä kysymyksiä hampaiden valkaisusta. Lue kysymykset ja vastaukset alta!

Kysymyksiä hampaiden valkaisusta

Miksi Hyggalla ei käytetä laservaloa valkaisussa?

 • Käytämme valkaisussa vetyperoksidipohjaista ainetta, jonka toimintaan tai tehoon minkäänlaisella valolla ei ole vaikutusta. Vaaleneminen tapahtuu täysin kemiallisesti.

Onko hampaiden valkaisusta haittaa hampailleni?

 • Valkaisuaineen 35-prosenttinen vetyperoksidi hajottaa hetkellisesti hammaskiilteen pintarakenteen tunkeutuessaan hammasluuhun, jossa varsinainen vaaleneminen tapahtuu kemiallisten reaktioiden seurauksena. Kiilteen pinnan rakenne palautuu normaaliksi muutaman päivän sisällä valkaisusta, mutta toimenpide saattaa altistaa vihlonnalle. Myös valkaisun aikana voi esiintyä vihlontaa. Tutkimusten mukaan valkaisusta ei ole muuta haittaa suun terveydelle. Valkaisulla ei kuitenkaan myöskään ole minkäänlaisia kliinisiä terveyshyötyjä, vaan se on puhtaasti esteettinen toimenpide, johon liittyy kudosten altistaminen voimakkaille kemikaaleille.

Vaikuttaako hampaiden valkaisu paikattuihin hampaisiini tai hammasimplantteihini?

 • Paikat, implantit ja keraamiset kruunut saattavat erottua väriltään tummempina valkaisun jälkeen, sillä vaalenemista tapahtuu vain omassa hammaskudoksessa.

Miksi hampaiden valkaisua ei kannata tehdä kotona?

 • Valkaisuaineiden teho perustuu joko vetyperoksidiin tai karbamidiperoksidiin. Molemmat ovat voimakkaita hapettimia, jotka vaurioittavat suun limakalvoja. Vauriot muistuttavat palovammoja ja paranevat hitaasti. Limakalvojen asiamukainen suojaus onnistuu turvallisesti vain ammattilaisen vastaanotolla.

Kuinka usein hampaiden valkaisun voi tehdä?

 • Hampaiden valkaisun voi tehdä korkeintaan kerran vuodessa.

Miksi ylläpitovalkaisu tehdään vasta usean kuukauden päästä?

 • Ylläpitovalkaisussa käytetään samaa 35-prosenttista vetyperoksidia kuin valkaisussakin. Aineen vaikutusaika on lyhyempi, mutta käsittely haurastuttaa kiillettä hetkellisesti samalla tavalla kuin valkaisu, eikä sitä ole turvallista tehdä heti valkaisun jälkeen.

Onko hampaiden valkaisun tuloksissa eroja asiakkaiden kesken?

 • Kyllä. Tulokset ovat aina yksilöllisiä, niitä on mahdoton ennustaa ja vaihtelua esiintyy melko paljon. Toisinaan selkeästi havaittavaa vaalenemista ei edes tapahdu.

Kuinka pian hampaiden valkaisun jälkeen voi teetättää muita suuhygienistin toimenpiteitä?

 • Muita suuhygienistin palveluita voi käyttää kahden päivän kuluttua.

Mitä kotihoidolta vaaditaan, jotta hampaiden valkaisun tulokset säilyvät mahdollisimman kauan?

 • Samat kotihoito-ohjeet kuin muutenkin. Värjääviä ruokia, juomia ja tupakoimista kannattaa välttää.

Kauan hampaiden valkaisun tulokset pysyvät?

 • Hampaiden valkaisun tulokset pysyvät yleensä useita vuosia.

Mitä ruokia en saa syödä hampaiden valkaisun jälkeen?

 • Sinun kannattaa välttää voimakkaan värisiä ruokia.

Haluatko kirkkaat hampaat? Voit lukea lisää hampaiden valkaisusta ja varata aikasi täältä. Muistathan, että hampaasi tulee olla kunnossa ennen hampaiden valkaisua. Ennen hampaiden valkaisua kannattaakin varata aika ensin hammastarkastukseen. Voit varata hammastarkastusajan täältä.

Noudata kotihoito-ohjeita valkaisun lopputulosten onnistumiseksi. Hampaiden valkaisun kotihoito-ohjeet voit lukea täältä.

Lue kokemuksesta! Hyvinvoinnista bloggaava Emili Kumpuniemi kirjoittaa blogissaan käynnistään Hyggalla hampaiden valkaisussa. Voit lukea blogitekstin Emilin blogista täältä.

kysymyksiä hammaskiven poistosta

Hammasklinikka Hygga sijaitsee loistavalla sijainnilla Helsingin Kampissa. Pääset paikalle helposti niin junalla, metrolla, bussilla, ratikalla, autolla kuin myös kävellen. Myös ajanvaraus on helppoa ja nopeaa! Voit varata ajan joko verkossa, puhelimitse (09) 58 400 300 tai paikan päällä (Kampinkuja 2, Sähkötalon 2. krs).

Hyggan tarjoamissa hammashoidon palveluissa ovat keskiössä asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi, hammaslääkärikäynnin mukavuus ja ajankäytön kiireettömyys.

Iloiset suun terveydenhuollon ammattilaisemme ovat aina valmiita auttamaan sinua yksilönä. Hammaslääkärikäyntiä ei tarvitse siis jännittää, koska tavoitteenamme on, että käyntisi olisi mahdollisimman mukava. Sinulla on aina mahdollisuus keskustella ja tuoda esille omat toiveesi ja kysymyksesi. Meillä on aikaa sinulle ja suusi terveydelle uudenaikaisen ajanvarausjärjestelmämme ansiosta.

Löydät Hygga-klinikan Facebookista ja Instagramista.

Hygga – Hyvinvointia hymyllesi!

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma, ke ja pe 08:00-16:00, ti 09:00-17:00, to 10:00-18:00, la 09:00-15:00

(09) 58 400 300