Siirry sisältöön

Varaa aikasi arkipäivälle kello 8-10 ilman varausmaksua. Käytä koodia HG_AAMU   Voimassa joulukuun ajan, ei yhdistettävissä muihin etuihin.
Ajankohtaista

Mitä haittaa hammaskivestä on?

Huolehditaan vastustuskyvystämme huolehtimalla suun terveydestämme. Suun tulehdukset rasittavat tutkitusti elimistön puolustusjärjestelmää. Esimerkiksi tiukasti hampaiden ja hammasjuurten pinnoille kiinnittynyt bakteerimassa (hammaskivi) on riski terveydellemme. Hammaskivi helpottaa uusien bakteereiden kiinnittymistä ja lisääntymistä hampaan pinnalla, mikä altistaa ientulehdukselle. Hoitamaton ientulehdus voi puolestaan kroonistua ja levitä ikenistä hampaan kiinnityskudoksiin, jolloin puhutaan jo parodontiitista.

Hammaskivi kannattaa siis poistattaa säännöllisin väliajoin suuhygienistin vastaanotolla. Välin pituuteen vaikuttavat muun muassa suuhygienia, yleisterveys ja syljen koostumus. Suuhygienisti osaa määrittää potilaalle sopivan hammaskivenpoistovälin.

Miten välttää hammaskivi ja parodontiitti?

Lue allaolevista ohjeista, kuinka voit välttää hammaskiven ja parodontiitin.

1.  Käy säännöllisesti suun ja hampaiden tarkastuksessa hammaslääkärillä, joka mittaa ientaskujen syvyydet, tarkastaa kiinnityskudosten kunnon ja ottaa tarvittaessa röntgenkuvan mahdollisten leukaluun tulehdusmuutosten toteamiseksi.

2.  Käy säännöllisesti suuhygienistillä. Suuhygienistin suorittama hammaskivenpoisto on tärkeä osa hoitoa. Sopiva hammaskivenpoistoväli on yksilöllinen ja vaihtelee. Suuhygienisti osaa määritellä juuri sinulle sopivan välin. Jos hammaskiveä on hampaissasi runsaasti, edellisestä hammaskivenpoistosta on useita vuosia ja tarkastuksessa havaitaan tulehdusmuutoksia kiinnityskudoksissa, saatetaan puhdistukseen tarvita useita käyntejä suuhygienistillä.

3.  Harjaa hampaat aamuin illoin sähköharjalla ja puhdista hammasvälit päivittäin. Ärhäkämmän tulehduksen hoitoon voit lisäksi käyttää apteekista saatavia klooriheksidiinihuuhteita, -geelejä ja -hammastahnoja. Suuhygienisti neuvoo mielellään sopivien tuotteiden ja valmisteiden valinnassa ja käytössä.

4.  Tupakoinnin vähentäminen ja lopettaminen on osa parodontiitin kotihoitoa. Siihen saat tarvittaessa apua ja neuvoja suunterveyden ammattilaisilta, lääkäriltäsi ja apteekista.

5.  Vaikean parodontiitin hoidossa saatetaan tarvita suuhygienistin toteuttaman perushoidon lisäksi kiinnityskudoksiin erikoistuneen hammaslääkärin hoitoa. Suuhygienisti ja hammaslääkäri osaavat arvioida tilanteesi ja saat tarvittaessa lähetteen erikoishammaslääkärille.

Onko sinulla kysymyksiä hammaskiven poistosta? Voit lukea Hyggan suuhygienistin Hanna Häyrisen hammaskiven poistoa käsittelevän haastattelun täältä.

Hyggan tarjoamissa hammashoidon palveluissa ovat keskiössä asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi, hammaslääkärikäynnin mukavuus ja ajankäytön kiireettömyys.

Iloiset suun terveydenhuollon ammattilaisemme ovat aina valmiita auttamaan sinua yksilönä. Hammaslääkärikäyntiä ei tarvitse siis jännittää, koska tavoitteenamme on, että käyntisi olisi mahdollisimman mukava. Sinulla on aina mahdollisuus keskustella ja tuoda esille omat toiveesi ja kysymyksesi. Meillä on aikaa sinulle ja suusi terveydelle uudenaikaisen ajanvarausjärjestelmämme ansiosta.

Hygga sijaitsee loistavalla sijainnilla Helsingin Kampissa. Pääset paikalle helposti niin junalla, metrolla, bussilla, ratikalla, autolla kuin myös kävellen. Myös ajanvaraus on helppoa ja nopeaa! Voit varata ajan joko verkossa, puhelimitse (09) 58 400 300 tai paikan päällä (Kampinkuja 2, Sähkötalon 2. krs).

Löydät Hygga-klinikan myös Facebookista ja Instagramista.

Hygga – Hyvinvointia hymyllesi!

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma, ke ja pe 08:00-16:00, ti 09:00-17:00, to 10:00-18:00, la 09:00-15:00

(09) 58 400 300