Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Miksi hampaaseen kannattaa laittaa keraaminen paikka? Hammaslääkäri Juha Vainio vastaa!

Muovi ja amalgaami eivät ole yhtä kestäviä hampaiden paikkausmateriaaleja kuin keramia. Keraamisten paikkojen hankkiminen muiden paikkausmateriaalien tilalle onkin suositeltavaa, koska keraaminen paikka kestää jopa koko elämän ajan. Esimerkiksi yleiset muovipaikat eivät kestä kuin 5–10 vuotta, mistä johtuen muovi voidaan käsittää väliaikaiseksi paikkausmateriaaliksi. Kysyimme Hyggan vastaavalta hammaslääkäriltä Juha Vainiolta kysymyksiä keraamisesta paikkauksesta ja keraamisen paikkauksen hyödyllisyydestä.

Lue kysymykset ja vastaukset alta!

Kysymyksiä keraamisesta paikkauksesta

Miksi muovipaikat kannattaa vaihtaa keraamisiin paikkoihin? Mitä, jos muovipaikkaa ei vaihda keraamiseen paikkaan?

  • Etenkin poskihampaiden isot muovitäytteet murtuvat ja kuluvat. Ne myös joustavat hieman purennassa, jolloin niiden saumat pettävät. Tällöin saumaan tulee helposti uutta kariesta.

Miksi vanhat amalgaamipaikat kannattaa vaihtaa keraamisiin paikkoihin?

  • Amalgaami on itsessään melko hyvä paikkausmateriaalina, mutta hammas sen ympäriltä pyrkii lohkeilemaan.

Poistetaanko kaikki vanhat paikat kerralla? Tehdäänkö keraaminen paikkaus heti poiston jälkeen?

  • Usein on järkevintä korvata samassa leukaneljänneksessä olevia paikkoja. Kun vanha paikka on poistettu, on keramian tilauksen aika. Muutaman päivän odotuksen ajaksi hampaaseen laitetaan väliaikainen paikka.

Mitä, jos vanhaa paikkaa ei vaihda keraamiseen paikkaan?

  • Jos purenta on muovitäytteiden varassa, tapahtuu pikkuhiljaa purennan syvenemistä paikkojen kuluessa. Jos syventyminen ehtii mennä liian pitkälle, tilanteen korjaaminen on varsin vaikeaa tai jopa mahdotonta.

Milloin viimeistään kannattaa hankkia keraaminen paikkaus?

  • Silloin, kun hampaassa on enemmän paikkaa kuin omaa hammasta, ja silloin, kun hammas on juurihoidettu.

Pohditko hampaitesi kunnon kannalta hyödyllisten keraamisten paikkojen hankkimista? Keraaminen paikka on hampaiden paikkauksessa ratkaisu, joka ei aiheuta hampaiden lohkeilua ja joka kestää. Voit lukea lisää ja varata aikasi keraamiseen paikkaukseen täältä.

Pelkäätkö hammaslääkäriä? Lue vastaavan hammaslääkärimme Juha Vainion haastattelu hammaslääkäripelosta ja muun muassa, kuinka Hyggalla potilaiden hammaslääkäripelko huomioidaan, täältä.

kysymyksiä keraamisesta paikkauksesta

Hammasklinikka Hygga sijaitsee loistavalla sijainnilla Helsingin Kampissa. Pääset paikalle helposti niin junalla, metrolla, bussilla, ratikalla, autolla kuin myös kävellen. Myös ajanvaraus on helppoa ja nopeaa! Voit varata ajan joko verkossa, puhelimitse (09) 58 400 300 tai paikan päällä (Kampinkuja 2, Sähkötalon 2. krs).

Iloiset suun terveydenhuollon ammattilaisemme ovat aina valmiita auttamaan sinua yksilönä. Hammaslääkärikäyntiä ei tarvitse siis jännittää, koska tavoitteenamme on, että käyntisi olisi mahdollisimman mukava. Sinulla on aina mahdollisuus keskustella ja tuoda esille omat toiveesi ja kysymyksesi. Meillä on aikaa sinulle ja suusi terveydelle modernin ajanvarausjärjestelmämme ansiosta.

Löydät Hygga-klinikan Facebookista ja Instagramista.

Hygga – Hyvinvointia hymyllesi!

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma, ke ja pe 08:00-16:00, ti 09:00-17:00, to 10:00-18:00, la 09:00-15:00

(09) 58 400 300