Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Leuan panoraamakuvaus – mitä se tarkoittaa?

Ortopantomografia eli leuan panoraamakuvaus tarkoittaa koko hampaiston ja leuan röntgenkuvaa. Kuvaus kannattaa tehdä silloin, kun tarvitaan lisää tietoa koko hampaiston ja leuan alueen yleistilasta. Kuvauksen avulla on mahdollista löytää suun alueen piilevät tulehdukset ja sairaudet, joita ei ole mahdollista havaita pelkällä tutkimuksella.  Röntgenkuva tarkentaa diagnoosia ja auttaa jatkohoidon suunnittelussa.

Panoraamakuvaus antaa tärkeää tietoa

Leuan panoraamakuvaus antaa tärkeää lisätietoa hampaiston ja leuan yleistilasta. Kuvaus vie aikaa vain 5-10 minuuttia ja on tutkimustapana miellyttävä. Kuvaus auttaa määrittämään jatkohoidon tarpeen ja kestää myös aikaa: kuvat voi ottaa 5-10 vuoden välein hammaslääkärin suosituksen mukaisesti

Miten pääsen kuvaukseen?

Hammasröntgenkuvan tarpeellisuuden määrittelee hoitava hammaslääkäri. Röntgentutkimus edellyttää aina lääkärin kirjoittamaa lähetettä. Oikeutusarvioinnin kuvaukselle antaa hammaslääkäri hammastarkastuksen yhteydessä ja kuvauksen voi suorittaa välittömästi.

Mitä kuvauksessa tapahtuu?

Kuvaus kestää vain 5-10 minuuttia, ja on asiakkaalle vaivaton. Potilaan tulee seistä paikallaan röntgenlaitteen edessä ja purra hampaitaan yhteen purentakappaleeseen. Röntgenlaite pyörii pään ympärillä ja ottaa kuvat. Hammaslääkäri kertoo löydöksistä potilaalle samalla käynnillä.

Milloin kannattaa ottaa panoraamakuvaus?

Panoraamakuvaa suositellaan otettavaksi 5-10 vuoden välein, mikäli hammaslääkäri näkee tämän tarpeelliseksi suun yleistilan selvittämiseksi. Kuvan avulla on mahdollista löytää piilevät syyt esimerkiksi hammassärkyyn. Kuvaus toimii myös tukena hoidon suunnittelussa esim. implanttihoidoissa ja leikkaustoimenpiteissä.

 

Kysy lisää panoraamakuvauksesta chatissa tai soita vastaanottoomme (09) 58 400 300.

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma,ke klo 10:15-18:00, ti,to ja pe klo 08:15-16:00 sekä la klo 9:15-15:00.

(09) 58 400 300

Tee Hygga Hymy-sopimus

Hammashoitoa kk-maksulla

Lue lisää