Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Leuan panoraamakuvaus – mitä se tarkoittaa?

Ortopantomografia eli leuan panoraamakuvaus tarkoittaa koko hampaiston ja leuan röntgenkuvaa. Kuvaus kannattaa tehdä silloin, kun tarvitaan lisää tietoa koko hampaiston ja leuan alueen yleistilasta. Kuvauksen avulla on mahdollista löytää suun alueen piilevät tulehdukset ja sairaudet, joita ei ole mahdollista havaita pelkällä tutkimuksella.  Röntgenkuva tarkentaa diagnoosia ja auttaa jatkohoidon suunnittelussa.

Panoraamakuvaus antaa tärkeää tietoa

Leuan panoraamakuvaus antaa tärkeää lisätietoa hampaiston ja leuan yleistilasta. Kuvaus vie aikaa vain 5–10 minuuttia ja on tutkimustapana miellyttävä. Kuvaus auttaa määrittämään jatkohoidon tarpeen ja kestää myös aikaa: kuvat voi ottaa 5–10 vuoden välein hammaslääkärin suosituksen mukaisesti.

Miten pääsen kuvaukseen?

Hammasröntgenkuvan tarpeellisuuden määrittelee hoitava hammaslääkäri. Röntgentutkimus edellyttää aina hammaslääkärin kirjoittamaa lähetettä. Oikeutusarvioinnin kuvaukselle antaa hammaslääkäri hammastarkastuksen yhteydessä ja kuvauksen voi suorittaa välittömästi.

Mitä kuvauksessa tapahtuu?

Kuvaus kestää vain 5–10 minuuttia, ja on asiakkaalle vaivaton. Potilaan tulee seistä paikallaan röntgenlaitteen edessä ja purra hampaitaan yhteen purentakappaleeseen. Röntgenlaite pyörii pään ympärillä ja ottaa kuvat. Hammaslääkäri kertoo löydöksistä potilaalle samalla käynnillä.

Milloin kannattaa ottaa panoraamakuvaus?

Panoraamakuvaa suositellaan otettavaksi 5–10 vuoden välein, jos hammaslääkäri näkee tämän tarpeelliseksi suun yleistilan selvittämiseksi. Kuvan avulla on mahdollista löytää piilevät syyt esimerkiksi hammassärkyyn. Kuvaus toimii myös tukena hoidon suunnittelussa esimerkiksi implanttihoidoissa ja leikkaustoimenpiteissä.

Kysy lisää panoraamakuvauksesta chatissa tai soita vastaanottoomme (09) 58 400 300.

Miksi Hygga?

Hyggan tarjoamissa hammashoidon palveluissa ovat keskiössä asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi, hammaslääkärikäynnin mukavuus ja ajankäytön kiireettömyys.

Iloiset suun terveydenhuollon ammattilaisemme ovat aina valmiita auttamaan sinua yksilönä. Hammaslääkärikäyntiä ei tarvitse siis jännittää, koska tavoitteenamme on, että käyntisi olisi mahdollisimman mukava. Sinulla on aina mahdollisuus keskustella ja tuoda esille omat toiveesi ja kysymyksesi. Meillä on aikaa sinulle ja suusi terveydelle uudenaikaisen ajanvarausjärjestelmämme ansiosta.

Hygga sijaitsee loistavalla sijainnilla Helsingin Kampissa. Pääset paikalle helposti niin junalla, metrolla, bussilla, ratikalla, autolla kuin myös kävellen. Myös ajanvaraus on helppoa ja nopeaa! Voit varata ajan joko verkossa, puhelimitse (09) 58 400 300 tai paikan päällä (Kampinkuja 2, Sähkötalon 2. krs).

Löydät Hygga-klinikan myös Facebookista ja Instagramista.

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma, ke ja pe 08:00-16:00, ti 09:00-17:00, to 10:00-18:00, la 09:00-15:00

(09) 58 400 300