Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Leuan panoraamakuvaus – mitä se tarkoittaa?

Ortopantomografia eli leuan panoraamakuvaus tarkoittaa koko hampaiston ja leuan röntgenkuvaa. Kuvaus kannattaa tehdä silloin, kun tarvitaan lisää tietoa koko hampaiston ja leuan alueen yleistilasta. Kuvauksen avulla on mahdollista löytää  suun alueen tulehdukset ja sairaudet, joita ei ole mahdollista havaita pelkällä tutkimuksella.  Röntgenkuva tarkentaa diagnoosia ja auttaa jatkohoidon suunnittelussa.

Leuan panoraamakuvaus..

  • kertoo tärkeää lisätietoa hampaiston ja leuan yleistilasta
  • vie aikaa vain 5-10 minuuttia
  • on miellyttävä ja nopea tutkimustapa
  • auttaa määrittämään jatkohoidon tarpeen
  • kestää aikaa – kuvat voi ottaa 5-10 vuoden välein hammaslääkärin suosituksen mukaisesti

Miten pääsen kuvaukseen?

Hammasröntgenkuvan tarpeellisuuden määrittelee hoitava hammaslääkäri. Röntgentutkimus edellyttää aina lääkärin kirjoittamaa lähetettä. Oikeutusarvioinnin kuvaukselle saa tarvittaessa hammastarkastuksen yhteydessä ja kuvauksen voi suorittaa välittömästi.

Mitä kuvauksessa tapahtuu?

Kuvaus kestää vain 5-10 minuuttia, ja on asiakkaalle vaivaton. Potilaan tulee seistä paikallaan röntgenlaitteen edessä ja purra hampaitaan yhteen purentakappaleeseen. Röntgenlaite pyörii pään ympärillä ja ottaa kuvat. Hammaslääkäri kertoo löydöksistä potilaalle samalla käynnillä.

Milloin kannattaa ottaa panoraamakuvaus?

Panoraamakuvaa suositellaan otettavaksi 5-10 vuoden välein, mikäli hammaslääkäri näkee tämän tarpeelliseksi suun yleistilan selvittämiseksi. Kuvan avulla on mahdollista löytää piilevät syyt esimerkiksi hammassärkyyn. Kuvaus toimii myös tukena hoidon suunnittelussa esim. implanttihoidoissa ja leikkaustoimenpiteissä.

 

Kysy lisää meiltä CHATISSA tai SOITA vastaanottoomme (09) 58 400 300 – kerromme mielellämme lisää panoraamakuvauksesta. 

Asiakaspalvelu

Soita asiakaspalveluumme

(09) 58 400 300

Tee Hygga Hymy-sopimus

Hammashoitoa kk-maksulla

Lue lisää