Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Kotihoito-ohjeet suun ja hampaiden puhdistukseen

Hammaslääkäriliitto on käynnistänyt suunterveys-kampanjan #ilovesuu, jossa muistutetaan suun ja hampaiden terveyden vaikutuksesta koko kehon hyvinvointiin.

Nyt kun monen arki on muuttunut ja moni tekee etätöitä kotona, on tärkeää huomioida myös säännölliset ateriarytmit ja katsoa tarkemmin, mitä suuhun laittaa päivän aikana. Valinnoillamme on vaikutusta niin suunterveyteen kuin kokonaisterveyteen. Haluamme myös Hyggalla nostaa esille suun omahoidon tärkeyttä ja muistuttaa, että hampaiden ja suun puhdistus on tärkein edellytys suunterveyden ylläpitoon.

Näin puhdistat suusi ja hampaasi kotona:

1 PESE hampaasi aamuin ja illoin. Aamulla paras aika on ennen aamupalaa ja illalla puoli tuntia iltapalan jälkeen. Hampaita ei kannata pestä heti ruokailun jälkeen, sillä happohyökkäyksen aikana kiille on alttiimpi kulumiselle.

2 KÄYTÄ pehmeää hammasharjaa tai sähköhammasharjaa. Vaihda hammasharja tai sähköharjan harjaspää vähintään 3kk välein.

3 HARJAA järjestelmällisesti kaikki hampaat ja hampaiden pinnat. Myös ienrajan huolellinen puhdistaminen on hampaiden harjauksessa tärkeintä, sillä bakteerit viihtyvät parhaiten ienrajassa ja hammasväleissä. Hampaiden puhdistus ja harjaus ei ole voimalaji, vaan tekniikkalaji.

4 KÄYTÄ fluorihammastahnaa, sillä fluoriyhdisteet suojaavat kiillettä reikiintymiseltä ja ehkäisevät vihlontaa.

5 PUHDISTA hampaittesi hammasvälit päivittäin hammaslangalla, väliharjoilla tai harjatikuilla. Jos kärsit pahanhajuisesta hengityksestä, puhdista myös kielesi.

Huolehditaan hampaistamme ja suunterveydestämme. Löydät hammaslääkäriemme ja suuhygienistiemme suunnittelemat omahoito-ohjeet suun ja hampaiden vaivojen hoitoon sekä ennaltaehkäisevään kotihoitoon tästä.

Hyvinvointia hymyllesi!

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma, ke ja pe 08:00-16:00, ti 09:00-17:00, to 10:00-18:00, la 09:00-15:00

(09) 58 400 300