Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Miksi hammaslääkäriä ei tarvitse pelätä? Hammaslääkäri Juha Vainio vastaa!

Pelkäätkö hammaslääkäriä? Jännitätkö hammaslääkärikäyntisi alkamista? Ahdistaako hammaslääkäriajan varaaminen? Täällä Hyggalla Helsingin keskustassa, Kampissa, sinun ei tarvitse jännittää hammaslääkärikäyntiä! Kokosimme kysymyksiä hammaslääkäripelosta ja haastattelimme vastaavaa hammaslääkäriämme Juha Vainiota ja kysyimme hammaslääkäripelosta.

Kysyimme, miksi Hyggalla hammaslääkärikäyntiä ei tarvitse pelätä ja kuinka täällä Hyggalla otamme hammaslääkärikäyntiä jännittävät pelkopotilaat huomioon. Lue alta kysymyksiä hammaslääkäripelosta ja vastaavan hammaslääkärimme antamat vastaukset.

Kysymyksiä hammaslääkäripelosta

Kuinka monet kärsivät hammaslääkäripelosta? Miksi hammaslääkäriä yleensä jännitetään?

  • Monet jännittävät. Hammaslääkärissä käyminen voi jännittää, vaikka mitään pelottavaa ei olisikaan aiemmilla hammaslääkärikäynneillä tapahtunut. Joskus jännitykselle ei ole olemassa konkreettista syytä. Yleisimpiin syihin kuuluu oman suun kunnon häpeäminen. Oman suun kuntoa ei kuitenkaan tarvitse hävetä, sillä hammaslääkäri on jo nähnyt eri kuntoisia hampaita.

Kuinka pääsen eroon hammaslääkäripelostani?

  • Olet jo voiton puolella, kun olet tullut paikan päälle! Hammaslääkäripelkoa lievittää esimerkiksi hoitoon liittyvien vaiheiden selittäminen ja toimenpiteen salliessa taukojen pitäminen. Myös omien kuulokkeiden kautta musiikin kuunteleminen hoidon aikana voi rauhoittaa.

Kuinka hammaslääkäripelkoni huomioidaan Hyggalla?

  • Jos pelkäät hammaslääkärissä käyntiä, voit täällä Hyggalla kertoa sen meille. Teemme hammaslääkärikäynnistäsi mukavamman kertomalla hoitoon kuuluvista vaiheista ennen hoidon aloittamista. Voit myös aina kysyä, jos jokin asia mietityttää. Voimme myös pitää taukoja, jos toimenpide antaa tähän mahdollisuuden. Hyggan ajanvarauksen ansiosta voimme tehdä useita toimenpiteitä kerralla. Tämä voi myös auttaa pelkopotilaita, koska heidän ei tarvitse varata aikaa hammaslääkäriin toimenpide kerrallaan. Useaa toimenpidettä ei kuitenkaan tarvitse tehdä kerralla, jos et halua. Voit siis tulla muihin toimenpiteisiin myös erillisillä kerroilla.

Tarvitseeko minun hävetä hoitamattomia hampaitani Hyggalla?

  • Ei tarvitse hävetä. Kaikenkuntoisia hampaita on hammashoidossa jo nähty, joten oman suusi huonossa kunnossa ei ole mitään hävettävää. Olemme täällä auttamassa ja neuvomassa, jotta ongelmista on mahdollista päästä pois.

Voit lukea lisää siitä, kuinka hammaslääkäriä pelkäävä ja jännittävä asiakas huomioidaan Hyggalla, täältä.

Onko hammastarkastuksestasi jo aikaa? Hammastarkastuksessa kannattaa käydä säännöllisesti, vaikka mitään ongelmia ei olisikaan. Voit varata ajan Hyggalle hammastarkastukseen täältä.

kysymyksiä hammaslääkäripelosta

Hammasklinikka Hygga sijaitsee loistavalla sijainnilla Helsingin Kampissa. Pääset paikalle helposti niin junalla, metrolla, bussilla, ratikalla, autolla kuin myös kävellen. Myös ajanvaraus on helppoa ja nopeaa! Voit varata ajan joko verkossa, puhelimitse (09) 58 400 300 tai paikan päällä (Kampinkuja 2, Sähkötalon 2. krs).

Löydät Hygga-klinikan Facebookista ja Instagramista.

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma, ke ja pe 08:00-16:00, ti 09:00-17:00, to 10:00-18:00, la 09:00-15:00

(09) 58 400 300