Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Miksi hampaitani vihloo? Hammaslääkäri Juha Vainio vastaa!

Miksi hampaita vihloo? Hampaiden vihlonnalle voi olla erilaisia syitä. Esitimme Hyggan vastaavalle hammaslääkärille Juha Vainiolle kysymyksiä hampaiden vihlonnasta, kuten vihlonnan syistä ja keinoista, jolla vihlontaa voidaan helpottaa.

Lue kysymykset ja vastaukset alta!

Kysymyksiä hampaiden vihlonnasta

Miksi hampaitani vihloo, kun syön, juon tai harjaan hampaitani?

  • Tavallisimpana syynä ovat paljastuneet hammaskaulat eli vetäytyneet ikenet. Vetäytyneet ikenet johtuvat yleensä liiallisesta harjauksesta tai hampaiden narskuttelusta.

Mistä johtuu, että hampaitani vihloo hammashoidon toimenpiteen, kuten paikkauksen, jälkeen?

  • Jos reikä on ollut syvä, voi hammas oireilla pitkäänkin paikkauksen jälkeen. Kylmävihlonta menee yleensä ohi, mutta kuumaherkkyys kertoo hammasytimen olevan todennäköisesti niin huonossa kunnossa, että juurihoito voi olla hampaan kohdalla tarpeen.

Mitä muita syitä on hampaiden vihlonnalle?

  • Hampaiden vihlonnalle muita syitä voivat olla hampaiden hiushalkeamat, hampaiden eroosio ja purentaongelmat.

Mikä auttaa hampaiden vihlontaan kotona?

  • Kaikilta valmistajilta löytyy vihlontaan auttavia hammastahnoja. Niitä voi hieroa vihlovaan kohtaan sormenpäällä.

Täytyykö minun varata aika hammaslääkäriin, jos hampaitani vihloo?

  • Mahdollisesti, jos vaiva on ollut pitkään häiritsevän voimakas eivätkä kotikonstit ole auttaneet.

Voit lukea lisää hampaiden vihlonnasta kotihoito-ohjeistamme täältä.
Hyödyllisiä vinkkejä hampaiden puhdistukseen kotona löydät täältä.

Onko hammastarkastuksesta jo aikaa? Varaa aikasi hammastarkastukseen täältä ja selvitä syyt hampaittesi mahdolliselle vihlonnalle Hyggan hammaslääkärin kanssa. Hammastarkastuksessa kannattaa käydä säännöllisesti, vaikka mitään ongelmia ei olisikaan.

Pelkäätkö hammaslääkäriä? Lue vastaavan hammaslääkärimme Juha Vainion haastattelu hammaslääkäripelosta ja muun muassa, kuinka Hyggalla potilaiden hammaslääkäripelko huomioidaan, täältä.

kysymyksiä hampaiden vihlonnasta

Hammasklinikka Hygga sijaitsee loistavalla sijainnilla Helsingin Kampissa. Pääset paikalle helposti niin junalla, metrolla, bussilla, ratikalla, autolla kuin myös kävellen. Myös ajanvaraus on helppoa ja nopeaa! Voit varata ajan joko verkossa, puhelimitse (09) 58 400 300 tai paikan päällä (Kampinkuja 2, Sähkötalon 2. krs).

Hyggan tarjoamissa hammashoidon palveluissa ovat keskiössä asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi, hammaslääkärikäynnin mukavuus ja ajankäytön kiireettömyys.

Iloiset suun terveydenhuollon ammattilaisemme ovat aina valmiita auttamaan sinua yksilönä. Hammaslääkärikäyntiä ei tarvitse siis jännittää, koska tavoitteenamme on, että käyntisi olisi mahdollisimman mukava. Sinulla on aina mahdollisuus keskustella ja tuoda esille omat toiveesi ja kysymyksesi. Meillä on aikaa sinulle ja suusi terveydelle uudenaikaisen ajanvarausjärjestelmämme ansiosta.

Löydät Hygga-klinikan Facebookista ja Instagramista.

Hygga – Hyvinvointia hymyllesi!

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma, ke ja pe 08:00-16:00, ti 09:00-17:00, to 10:00-18:00, la 09:00-15:00

(09) 58 400 300