Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Mitä hyötyä on soodapuhdistuksesta? Lue suuhygienistimme Hanna Häyrisen haastattelu!

Mitä hyötyjä hampaiden soodapuhdistus eli jauhepuhdistus tarjoaa? Oletko pohtinut soodapuhdistuksen ja hampaiden valkaisun eroja? Kysyimme Hyggan suuhygienistiltä Hanna Häyriseltä kysymyksiä hampaiden soodapuhdistuksesta. Lue kysymykset ja vastaukset alta!

Kysymyksiä soodapuhdistuksesta

Mitä eroa on soodapuhdistuksella ja hampaiden valkaisulla?

  • Soodapuhdistuksessa poistetaan bakteerimassaa ja värjäytymiä hampaiden pinnoilta hienojakoisen kalsiumkarbonaattijauheen, veden ja paineilman avulla. Käsittely on mekaaninen. Se ei vahingoita hammaskiillettä eikä suun limakalvoja. Soodapuhdistus edistää suun terveyttä, sillä se poistaa haitallisia bakteereita tehokkaasti kaikilta hammaspinnoilta. Valkaisussa vetyperoksidi hajottaa hetkellisesti kiilteen pintarakenteen, tunkeutuu kiilteen alle hammasluuhun ja aiheuttaa siellä kemiallisen vaalenemisen. Valkaisuaine aiheuttaa limakalvoille palovammatyyppisiä vaurioita. Valkaisulla ei ole kliinisiä terveyshyötyjä.

Valkaiseeko soodapuhdistus hampaitani?

  • Soodapuhdistus poistaa hampaiden pinnoilta bakteerimassaa ja värjäytymiä.

Voiko soodapuhdistuksen eli jauhepuhdistuksen tehdä kotona itse?

  • Soodapuhdistukseen tarvittava laitteisto löytyy vain ammattilaisen vastaanotolta. Tavallinen ruokasooda ei myöskään sovellu hampaiden puhdistukseen, sillä sen karkeat kiteet naarmuttavat ja kuluttavat kiillettä. Hampaille tarkoitettu sooda on pyöreäkiteistä eikä vahingoita kiilteen pintaa.

Onko soodapuhdistuksesta haittaa hampailleni?

  • Soodapuhdistus on täysin turvallista.

Mitä hyötyä on soodapuhdistuksesta?

  • Soodapuhdistus poistaa hellävaraisesti, nopeasti ja tehokkaasti bakteerimassaa ja värjäytymiä hampaiden pinnoilta. Se kirkastaa hymyn ja edistää suun terveyttä.

Kuinka kauan soodapuhdistus kestää?

  • Soodapuhdistuksen kesto on 10 minuuttia.

Kuinka usein soodapuhdistuksen voi tehdä?

  • Soodapuhdistuksen voi tehdä 3 kuukauden välein.

Miksi soodapuhdistusta kutsutaan myös jauhepuhdistukseksi?

  • Soodapuhdistusta kutsutaan myös jauhepuhdistukseksi, koska puhdistuksessa käytetään vettä, paineilmaa ja kalsiumkarbonaattijauhetta (”soodajauhetta”).

Haluatko varata ajan turvalliseen soodapuhdistukseen? Voit lukea lisää suunterveyttä ylläpitävästä soodapuhdistuksesta ja varata ajan Hyggalle täältä.

Oletko kiinnostunut tehokkaasta hampaiden valkaisusta? Voit lukea lisää hampaiden valkaisusta ja varata ajan Hyggalle täältä.

Tutustu soodapuhdistuskokemuksiin! Hyvinvoinnista bloggaava asiakkaamme Emili Kumpuniemi kävi Hyggalla soodapuhdistuksessa. Lue Emilin kokemuksia soodapuhdistuksesta ja katso huikeat ennen ja jälkeen kuvat täältä! Lisää asiakkaittemme kokemuksia soodapuhdistuksesta löydät täältä.

kysymyksiä soodapuhdistuksesta

Hammasklinikka Hygga sijaitsee loistavalla sijainnilla Helsingin Kampissa. Pääset paikalle helposti niin junalla, metrolla, bussilla, ratikalla, autolla kuin myös kävellen. Myös ajanvaraus on helppoa ja nopeaa! Voit varata ajan joko verkossa, puhelimitse (09) 58 400 300 tai paikan päällä (Kampinkuja 2, Sähkötalon 2. krs).

Hyggan tarjoamissa hammashoidon palveluissa ovat keskiössä asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi, hammaslääkärikäynnin mukavuus ja ajankäytön kiireettömyys.

Iloiset suun terveydenhuollon ammattilaisemme ovat aina valmiita auttamaan sinua yksilönä. Hammaslääkärikäyntiä ei tarvitse siis jännittää, koska tavoitteenamme on, että käyntisi olisi mahdollisimman mukava. Sinulla on aina mahdollisuus keskustella ja tuoda esille omat toiveesi ja kysymyksesi. Meillä on aikaa sinulle ja suusi terveydelle uudenaikaisen ajanvarausjärjestelmämme ansiosta.

Löydät Hygga-klinikan Facebookista ja Instagramista.

Hygga – Hyvinvointia hymyllesi!

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma, ke ja pe 08:00-16:00, ti 09:00-17:00, to 10:00-18:00, la 09:00-15:00

(09) 58 400 300