Siirry sisältöön

Soodapuhdistuksen jälkeen kannattaa välttää värjääviä ruokia

Soodapuhdistus poistaa hampaiden pinnalliset värjäymät ja kirkastaa hymysi kauniisti. Soodapuhdistuksen onnistunut jälkihoito on tärkeää onnistuneen lopputuloksen ylläpitämiseksi.

Otathan huomioon soodapuhdistuksen jälkeen

Vältä värjääviä ruoka-aineita

Värjäymien poiston pysyvyys on yksilöllistä ja riippuu myös siitä, kuinka paljon syöt ja juot värjääviä tuotteita. Puhdistuksen jälkeen on hyvin tärkeää, että vältät värjääviä ruokia 2–3 tunnin ajan. Näitä ruoka-aineita ja juomia sinun tulisi välttää soodapuhdistuksen jälkeen: salmiakki, lakritsi, punajuuri ja mustikka, kahvi, tee ja virvoitusjuomat, ketsuppi, curry ja soijakastike.

Hampaasi saattavat vihloa soodapuhdistuksen jälkeen etenkin kylmästä ja kuumasta. Puhdistuksen jälkeen sinun kannattaa välttää tupakointia, voimakkaan värisiä huulipunia ja värillisiä hammastahnoja 2–3 tunnin ajan.

Säännöllisesti soodapuhdistukseen

Soodapuhdistuksen eli jauhepuhdistuksen voit huoletta teetättää useampia kertoja vuodessa, sillä toimenpide on hellävarainen hampaille. Nimestä huolimatta soodapuhdistuksessa ei käytetä soodaa, vaan kyseessä on mekaaninen puhdistus pyöreillä kalsiumkarbonaattihelmillä. Kalsiumkarbonaattihelmet eivät vaurioita hampaittesi kiillettä, koska ne ovat rakenteeltaan erittäin hellävaraisia.

Onko sinulla kysymyksiä soodapuhdistuksesta? Voit lukea lisää soodapuhdistuksesta Hyggan suuhygienistin Hanna Häyrisen haastattelusta täältä.

Asiakkaittemme kokemuksia ja soodapuhdistuksen jälkeisiä tuloksia

”Soodapuhdistuksen teho yllätti minut täysin! Olin harkinnut hampaiden valkaisua, mutta onneksi suuhygienisti ehdotti kokeilemaan ensin hieman hellävaraisempaa soodapuhdistusta.” – ”Peilistä katsoessa oli ilokseni vastassa puhtaat hampaat, aiemmin kellertäneet kulmahampaatkin olivat kirkastuneet!”

Piia, 28 vuotta

Käy lukemassa lisää asiakkaidemme kokemuksia soodapuhdistuksesta! Voit lukea myös hyvinvoinnista bloggaavan Emili Kumpuniemen kokemuksista Hyggan tarjoamassa soodapuhdistuksessa Emilin blogista täältä.

soodapuhdistuksen

Hyggan tarjoamissa hammashoidon palveluissa ovat keskiössä asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi, hammaslääkärikäynnin mukavuus ja ajankäytön kiireettömyys.

Iloiset suun terveydenhuollon ammattilaisemme ovat aina valmiita auttamaan sinua yksilönä. Hammaslääkärikäyntiä ei tarvitse siis jännittää, koska tavoitteenamme on, että käyntisi olisi mahdollisimman mukava. Sinulla on aina mahdollisuus keskustella ja tuoda esille omat toiveesi ja kysymyksesi. Meillä on aikaa sinulle ja suusi terveydelle uudenaikaisen ajanvarausjärjestelmämme ansiosta.

Hygga sijaitsee loistavalla sijainnilla Helsingin Kampissa. Pääset paikalle helposti niin junalla, metrolla, bussilla, ratikalla, autolla kuin myös kävellen. Myös ajanvaraus on helppoa ja nopeaa! Voit varata ajan joko verkossa, puhelimitse (09) 58 400 300 tai paikan päällä (Kampinkuja 2, Sähkötalon 2. krs).

Löydät Hygga-klinikan myös Facebookista ja Instagramista.

Hygga – Hyvinvointia hymyllesi!

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma, ke ja pe 08:00-16:00, ti 09:00-17:00, to 10:00-18:00, la 09:00-15:00

(09) 58 400 300