Siirry sisältöön

Ajankohtaista

Miksi juurihoitoon? Hammaslääkäri Juha Vainio vastaa!

Miksi hammas joudutaan juurihoitamaan? Tarvitseeko juurihoitoa pelätä? Juurihoito voidaan joutua tekemään vahingoittuneelle hampaalle, mutta juurihoitoa ei tarvitse jännittää. Kysyimme Hyggan vastaavalta hammaslääkäriltä Juha Vainiolta kysymyksiä juurihoidosta.

Lue kysymykset ja vastaukset alta!

Kysymyksiä juurihoidosta

Milloin juurihoito tehdään hampaalle? Miksi?

  • Hampaalle tehdään juurihoito, jos hampaan ydin on peruuttamattomasti vahingoittunut. Hammas on peruuttamattomasti vahingoittunut silloin, kun reikä on syvä tai kun suussa on tulehdus tai kuolio. Myös tapaturma voi vahingoittaa hampaan.

Juurihoito pelottaa. Aiheuttaako juurihoito kipua?

  • Juurihoidossa auttaa hyvä puudutus. Tarvittaessa voidaan tehdä ensiapu ja laittaa hampaaseen tilannetta rauhoittava lääkeaine.

Pelkäätkö hammaslääkäriä? Lue vastaavan hammaslääkärimme Juha Vainion haastattelu hammaslääkäripelosta ja muun muassa, kuinka Hyggalla potilaiden hammaslääkäripelko huomioidaan, täältä.

Mitä juurihoidossa tapahtuu? Millaisia vaiheita juurihoitoon kuuluu? Kauan juurihoito kestää?

  • Hammasydin eli niin sanottu hampaan hermo poistetaan ja juurikanavat laajennetaan ja täytetään. Lopuksi hampaalle tehdään paikkaus. Useimmiten tarvitaan kaksi käyntikertaa, joiden kesto voi olla 20–45 minuuttia riippuen kyseisen hampaan juurikanavien lukumäärästä (1–4).

Hampaassani on pitkälle edennyt reikä. Kannattaako reikiintynyt hammas juurihoitaa vai poistaa?

  • Jos omaa hammasta on runsaasti jäljellä ja paikkaaminen on teknisesti mahdollista, juurihoito on hyvä vaihtoehto hampaan poistamisen sijaan.

Milloin juurihoito on epäonnistunut? Milloin kannattaa varata aika uudelleen?

  • Jos juurihoidettu hammas oireilee vielä useita viikkoja hoidon loppumisen jälkeen, on tilannetta hyvä tulla näyttämään.

Onko sinulla juurihoitoa vaativia hampaita? Voit lukea lisää ja varata ajan juurihoitoon täältä.

Muista lukea juurihoidon jälkeiset kotihoito-ohjeemme. Ensimmäisen käynnin, jonka aikana hampaasi juurikanavaan laitetaan bakteereja tuhoavaa lääkeainetta ja jonka jälkeen hampaassasi on väliaikainen paikka, jälkeiset kotihoito-ohjeet löydät täältä. Toisen käynnin jälkeiset kotihoito-ohjeet löydät puolestaan täältä.

Juurihoidettuun hampaaseen kannattaa laittaa jopa koko elämän kestävä keraaminen paikka muovipaikan sijasta. Voit lukea lisää keraamisesta paikasta täältä.

kysymyksiä juurihoidosta

Hammasklinikka Hygga sijaitsee loistavalla sijainnilla Helsingin Kampissa. Pääset paikalle helposti niin junalla, metrolla, bussilla, ratikalla, autolla kuin myös kävellen. Myös ajanvaraus on helppoa ja nopeaa! Voit varata ajan joko verkossa, puhelimitse (09) 58 400 300 tai paikan päällä (Kampinkuja 2, Sähkötalon 2. krs).

Hyggan tarjoamissa hammashoidon palveluissa ovat keskiössä asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi, hammaslääkärikäynnin mukavuus ja ajankäytön kiireettömyys.

Iloiset suun terveydenhuollon ammattilaisemme ovat aina valmiita auttamaan sinua yksilönä. Hammaslääkärikäyntiä ei tarvitse siis jännittää, koska tavoitteenamme on, että käyntisi olisi mahdollisimman mukava. Sinulla on aina mahdollisuus keskustella ja tuoda esille omat toiveesi ja kysymyksesi. Meillä on aikaa sinulle ja suusi terveydelle uudenaikaisen ajanvarausjärjestelmämme ansiosta.

Löydät Hygga-klinikan Facebookista ja Instagramista.

Hygga – Hyvinvointia hymyllesi!

Asiakaspalvelu

Puhelinpalvelu avoinna: ma, ke ja pe 08:00-16:00, ti 09:00-17:00, to 10:00-18:00, la 09:00-15:00

(09) 58 400 300